Úvod Novinky OPPO Find N2 Flip je tu: Prichádza špičková konkurencia pre Samsung s...

OPPO Find N2 Flip je tu: Prichádza špičková konkurencia pre Samsung s najväčším vonkajším displejom!

Do svojej ponuky ho zaradia aj dvaja najväčší slovenskí operátori.

0

Spoločnosť OPPO oficiálne predstavila Find N2 Flip, svoj úplne prvý vyklápací smartfón. Sľubuje unikátny fyzický formát, špičkový výkon, kvalitný displej, rýchle nabíjanie aj solídne fotoaparáty. A čo je navyše, nie je až tak drahý, ako by mnohí očakávali. Na všetko dôležité sa pozrieme v tomto článku.

Najväčší sekundárny displej na trhu

Začneme displejom. Tie má Find N2 Flip hneď dva, jeden vonkajší a jeden vnútorný. Úlohu vnútorného displeja zohráva 6,8-palcový AMOLED panel s rozlíšením 1 080 x 2 520 pixelov a podporou pre obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Okrem toho láka na filmový pomer strán 21 : 9 a maximálnu svietivosť až 1 200 nitov, vďaka ktorému bude obsah dobre viditeľný aj na jasnom slnku.

V prípade vonkajšieho displeja možno rátať s 3,26-palcovým AMOLED panelom – ide o najväčší sekundárny displej spomedzi všetkých moderných vyklápačiek.

Pri sekundárnom displeji je však dôležitá nielen veľkosť, ale aj tvar. OPPO zvolilo orientáciu na výšku, vďaka čomu dokáže displej naraz zobraziť až 6 oznámení, resp. notifikácií. Reagovanie na správy či udalosti tak bude v prípade Find N2 Flip nielen veľmi svižné, ale aj pohodlné.

OPPO Find N2 Flip
Zdroj: OPPO

(Takmer) neviditeľný zhyb

Presuňme sa od displejov k ďalšej kľúčovej zložke – pántu. Find N2 Flip disponuje pántom Flexion Hinge druhej generácie, ktorý pracuje v harmónii s hlavným displejom a vytvára robustnú skladaciu obrazovku s takmer neviditeľným záhybom.

Rovnako ako pri modeli Find N2, aj pri Find N2 Flip všetky fyzické komponenty nádherne doliehajú, a teda nevzniká žiadna medzera, cez ktorú by sa do vnútra zariadenia mohol dostať prach.

O špičkovej odolnosti pántu svedčí certifikácia TÜV Rheinland. OPPO Find N2 Flip vydrží viac ako 400 000 otvorení a zatvorení pri štandardnej izbovej teplote. Ak by ste teda smartfón otvorili a zatvorili 100-krát denne, pánt by vám mal vydržať okolo 10 rokov.

Pri teplote 50 °C a vlhkosti vzduchu 95 %, ako aj pri teplote -20 °C, dokázal pánt vydržať 100 000 otvorení a zatvorení.

Čo sa týka konštrukcie, telo zložené z lešteného hliníka a skla má hrúbku len 7,45 mm, vďaka čomu padne do ruky naozaj každému, či už v otvorenom alebo zavretom stave. Prekvapí aj jeho hmotnosť, ktorá činí 191 g.

OPPO Find N2 Flip
Zdroj: OPPO

Špičkový výkon

Pod kapotou nájdeme samé špičkové komponenty. Poteší implementácia vlajkového čipsetu Dimensity 9000+ od spoločnosti MediaTek, ktorý poskytuje dostatok výkonu na všetky možné úkony. Čip spolupracuje s 8 GB operačnej pamäte RAM. Na uskladnenie fotiek a aplikácií poslúži úložisko s kapacitou 256 GB.

Špecifikácie interiéru kompletizuje 4 300 mAh batéria s podporou pre 44 W SUPERVOOC nabíjanie. To dokáže 50 % kapacity batérie nabiť v priebehu len 23 minút. Dobitie do plnej kapacity mu trvá pod hodinu.

OPPO Find N2 Flip
Zdroj: OPPO

Foťáky s citom pre kreativitu

Z hľadiska optiky možno rátať s troma objektívmi – jedným vpredu a dvomi vzadu. Hlavnú úlohu zohráva 50 Mpx snímač obrazu Sony IMX890 s clonou f/1.8, ktorý sľubuje jasné a kvalitné snímky. Poslúžiť pritom môže aj ako selfie foťák, nakoľko dokáže kooperovať s vonkajším displejom.

V rámci fotografie zohráva dôležitú úlohu aj režim FlexForm, vďaka ktorému možno smartfón otvoriť a ponechať v rôznych stupňoch, konkrétne v rozmedzí od 45 do 110°. Ponuka teda zahŕňa aj nejaké tie možnosti pre kreativitu. Okrem toho možno FlexForm využiť aj ako statív pre zachytenie skupinových fotografií.

V kruhovom výreze v displeji zaujal útočisko 32 Mpx selfie objektív Sony IMX709, pri ktorom možno rátať s ostrým a atraktívnym vyobrazovaním. Tieto kapacity spoločne s režimom FlexForm umožňujú napríklad aj pohodlné vybavovanie videohovorov, či už pracovných, školských alebo súkromných.

OPPO na fotoaparátoch spolupracovalo s renomovanou značkou Hasselblad, ktorá mala na starosti kalibráciu farieb. V súvislosti s fotografiou nemožno zabudnúť ani na obrazový procesor MariSilicon X, ktorý sľubuje kvalitnejšie nočné videá a čisté 4K záznamy aj pri slabšom osvetlení.

OPPO Find N2 Flip
Zdroj: OPPO

OPPO Find N2 Flip vydrží roky

OPPO Find N2 Flip po softvérovej stránke poháňa najnovšie rozhranie ColorOS 13, ktoré je špeciálne optimalizované pre vyklápací formát. Smartfón tak dokáže naplno využiť rozmery svojho vonkajšieho displeja, ako aj režimu FlexForm. Taktiež ide o vôbec prvý telefón od OPPO, ktorý ponúka 4 roky veľkých aktualizácií operačného systému a 5 rokov bezpečnostných aktualizácií.

OPPO Find N2 Flip: Cena a dostupnosť

OPPO Find N2 Flip bude na Slovensku dostupný v čiernej farbe od 20. februára. Variant vo fialovom prevedení bude uvedený 27. februára. Do svojej ponuky ho zaradia operátori O2 Orange, a to za cenu 1 099 €. Ďalší obchodníci spustia predaj zariadenia v priebehu marca.

OPPO Find N2 Flip: Prehľad špecifikácií

DisplejHlavný: 6,8“ AMOLED, 1 080 x 2 520 px, 120 Hz
Sekundárny: 3,3“AMOLED, 382 x 720 px
ČipsetMediaTek Dimensity 9000+
Pamäť8 GB
Úložisko256 GB
Batéria4 300 mAh
Nabíjanie44 W SUPERVOOC (drôtové)
Fotoaparáty50 Mpx hlavný, f/1.8
8 Mpx ultraširokouhlý, f/2.2
32 Mpx predný, f/2.4
RozmeryZatvorený: 75,2 x 85,5 x 16 mm
Otvorený: 75,2 x 166,2 x 7,5 mm
Hmotnosť191 g
Operačný systémAndroid 13
ColorOS 13
KonektivitaWi-Fi 6, Bluetooth 5.3
SenzoryNFC, snímač odtlačkov prstov
Cena1 099 €