Úvod Operátori MIMORIADNE: Obľúbený operátor MASÍVNE zvýšil ceny. Drahšie je všetko, vrátane hovorov a...

MIMORIADNE: Obľúbený operátor MASÍVNE zvýšil ceny. Drahšie je všetko, vrátane hovorov a SMS!

Začiatok nového roka so sebou prináša nepríjemné správy pre klientov obľúbeného operátora.

4

Ak chodievate pravidelne nakupovať, iste ste si všimli, že ceny takmer každej položky v obchode sa nepríjemne posunuli smerom nahor. Zvyšovanie cien bohužiaľ netrápi len potravinársky, ale aj telekomunikačný trh. Svedčí o tom masívne zdražovanie u veľmi obľúbeného operátora, ktorý pristupuje k vyše dvojnásobným cenám.

Operátor Tesco Mobile, prostredníctvom tlačovej správy informoval o zvyšovaní cien, ktoré poteší len málokoho. Nejde pritom len o estetické zvýšenie, ide o výrazné zdraženie, ktoré čakal len málokto. Spoločnosť reaguje na vyššie náklady spojené s prevádzkou a zároveň ešte prísnejšie bude pozerať na tých klientov, ktorí nakupujú inde, než v Tescu.

Ako sa zmenia ceny?

Od 31. januára 2023 sa musia klienti pripraviť na nové ceny volaní, SMS aj dát. Ide pritom o masívne zdraženie, ktoré môže prekvapiť menej pozorných klientov. Pozrite si prehľad starých a nových cien.

 SlužbaPôvodná cenaNová cena od 31.1.2023
Volania9 centov15 centov (+66,7 %)
SMS9 centov15 centov (+66,7 %)
Dáta0,29 GB za 90 centov0,39 GB za 1,50 € (+66,7 %)

„Procesom úpravy cien z dôvodu rastu nákladov si prešiel už takmer celý telekomunikačný trh a nevyhol sa ani Tesco mobile. Zákazníkom však okrem zmeny cien prinášame aj zvýšenie hodnoty v podobe prístupu do 5G siete a zároveň zmenu ceny si môžu čiastočne kompenzovať zákazníci vernostného programu Tesco Clubcard, pre ktorých bude program Trio o 20% výhodnejší ako s bežnými cenami,“ dodala marketingová manažérka Tesco mobile Barbora Zajacová.

Operátor Tesco Mobile
Operátor od konca januára zvyšuje ceny. Foto: campaignlive.co.uk

Operátor vám dá 3x viac kreditu

Operátor upozorňuje, že aj naďalej uplatní trojnásobný kredit, ktorý po dobití 5 € pripíše 15 € kredit, resp. pri 10 € pripíše 30 € kredit a tak podobne. Vďaka tomu sa ceny dostanú prakticky na tretinu toho, čo uvádza v cenníku (5 centov za minútu/SMS). Nevýhodou je na rozdiel od veľkých operátorov to, že neminuté dáta sa vám neprenesú do nového mesiaca. Na konci 30 dní po dobití jednoducho prepadnú.

Ešte lepšie ceny môžu získať tí zákazníci, ktorí si svoj účet prepoja s Clubcard. Prehľad nových cien po prepojení s Clubcard:

 SlužbaNová cena
Volania12 centov
SMS12 centov
Dáta (0,39 GB)1,2 €

Po využití trojnásobného kreditu môžu klienti počítať s tretinovými cenami, čo znamená 1 minútu za 4 centy, 1 SMS za 4 centy a denný balíček dát za 40 centov.

Dáta drahšie aj o 3 €

Zvyšovaniu cien sa nevyhli ani mesačné balíčky dát pre tých zákazníkov, ktorí sa nechcú spoliehať len na denné balíčky. Tesco Mobile cenu upravil pri všetkých troch balíkoch. Pozrite si prehľad.

 Dátový balíčekPôvodná cenaNová cena od 31.1.2023
0,49 GB3 € (+0,49 GB ako bonus)4 € (+0,98 GB ako bonus)
1,46 GB6 € (+1,46 GB ako bonus)8 € (+2,93 GB ako bonus)
4,88 GB9 € (+4,88 GB ako bonus)12 € (+9,76 GB ako bonus)

Sieť 5G pre zákazníkov s programom Trio

Od 31. januára 2023 môžu zákazníci Tesco mobile s programom Trio surfovať v najmodernejšej 5G sieti O2, ktorá je v súčasnosti dostupná už pre viac ako 36,3 % obyvateľov Slovenska a v ktorej rozširovaní sa pokračuje ďalej.

Pre prístup do 5G siete potrebuje zákazník okrem pobytu v pokrytí 5G zariadenie podporujúce sieť 5G a kompatibilnú SIM kartu. 5G telefón môže zákazník nájsť aj v ponuke Tesco mobile, rovnako všetky predávané SIM karty sú kompatibilné. V prípade záujmu o 5G telefón alebo bezplatnú výmenu staršej SIM za SIM kartu kompatibilnú s 5G môže zákazník navštíviť ktorýkoľvek hypermarket Tesco.