Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi má pre fanúšikov obrovský darček: Nový Android 13 dostanú aj 2...

Xiaomi má pre fanúšikov obrovský darček: Nový Android 13 dostanú aj 2 roky staré telefóny!

Xiaomi oznámilo, že OS Android 13 spoločne s MIUI 14 obdržia aj vlajkové lode z radu Mi 10. Aktualizácia má prísť do marca.

0

Spoločnosť Xiaomi si pre časť svojich používateľov prichystala celkom príjemný vianočný darček. Šéf oddelenia, pod ktoré spadá vývoj MIUI, nedávno uviedol, že rad Xiaomi Mi 10, ktorý debutoval ešte začiatkom roka 2020, obdrží aktualizáciu na MIUI 14 spolu s najnovšou generáciou systému Android. Teraz sa dozvedáme podrobnejšie detaily.

Riaditeľ pre softvér v spoločnosti Xiaomi, Zhang Guoquan, totižto odpovedal na tie najčastejšie otázky týkajúce sa aktualizovania modelov Mi 10. Prezradil nielen to, ktoré modely dostanú vytúženú aktualizáciu, ale aj časové okno, kedy by sa tak malo stať. Téme sa venuje server Gizmochina.

MIUI 14 aj Android 13

Spočiatku sa predpokladalo, že Xiaomi na staršie smartfóny uvedie MIUI 14 spoločne s OS Android 12. Po novom to vyzerá, že v skutočnosti bude toto rozhranie prekrývať Android 13. Výrobca však zdôrazňuje, že táto aktualizácia bude dostupná len pre modely, ktoré poháňa čip Qualcomm Snapdragon 865. Inými slovami – dostanú ju modely Mi 10, Mi 10 Pro a Mi 10 Ultra.

Ide o príjemné prekvapenie, ktoré poteší nemalú časť zákazníkov Xiaomi, ktorí sú verní svojim starším zariadeniam. Všetky tri uvedené modely získajú v poradí už tretiu aktualizáciu operačného systému, a to aj napriek tomu, že nespadajú pod novo zavedenú softvérovú politiku, ktorú výrobca predstavil minulý rok.

Xiaomi 12T Pro
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Vraj do marca

Šírenie aktualizácie má aktuálne brzdiť rastúci počet osôb infikovaných koronavírusom. Ak sa neobjavia žiadne ďalšie obmedzenia, MIUI 14 spolu s OS Android 13 bude pre rad Mi 10 sprístupnený do marca budúceho roku.

Čo sa týka modelov Mi 10 Lite a Mi 10 Lite Zoom, o tých nepadlo žiadne slovo. Je teda vysoko pravdepodobné, že táto dvojica zariadení aktualizáciu nezíska.