Úvod Zaujímavosti ZOZNAM: Odhalili najpoužívanejšie heslá Slovákov. Väčšina sa dá prelomiť za sekundu!

ZOZNAM: Odhalili najpoužívanejšie heslá Slovákov. Väčšina sa dá prelomiť za sekundu!

Nájdete na zozname aj to svoje?

0

S počtom pribúdajúcich kybernetických útokov by si človek myslel, že sa ostatní poučia a zvýšia svoju bezpečnosť. Napríklad jednoduchou zmenou hesla. Vyzerá to tak, že Slováci sú nepoučiteľní, pretože ich najpoužívanejšie heslá sa dajú prelomiť za menej ako sekundu.

Tento prieskum uskutočnila spoločnosť NordPass, ktorá na svojom webe zverejnila zoznam 200 najbežnejších hesiel v roku 2022. Tie môžete vyfiltrovať podľa krajiny, v ktorej sa používajú. Výskum ukazuje, že ľudia stále používajú slabé heslá na ochranu svojich účtov.

FOTO: iAmMrRob (via Pixabay)

Celosvetovo najpoužívanejším heslom je „password“, ktoré bolo zaznamenané takmer v piatich miliónoch prípadov. Na druhom mieste je číselná kombinácia „123456“, ktorú používa zhruba jeden a pol milióna ľudí.

Najpoužívanejšie heslá na Slovensku

Medzi Slovákmi sú najobľúbenejšie rôzne číselné kombinácie alebo mená. Na 18. mieste sa dokonca objavila aj často používaný vulgárny výraz. Možno na tomto zozname nájdete aj svoje vlastné heslo. To je jasným znakom toho, že je najvyšší čas na zmenu. Kompletný zoznam nájdete tu, vo filtri si nezabudnite zvoliť krajinu Slovensko.

najpoužívanejšie heslá
Zdroj: NordPass

Myslíte si, že používate dostatočne silné heslo?