Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S23 bude delo: Prinesie fotoaparát, ktorý iPhone odkopne do zabudnutia

Samsung Galaxy S23 bude delo: Prinesie fotoaparát, ktorý iPhone odkopne do zabudnutia

Na výber má z dvoch, potenciálne troch možností.

0

Samsung Galaxy S23 Ultra, najvyšší model z plánovej série Galaxy S23, má spolu so svojimi súrodencami debutovať začiatkom budúceho roka. Zariadenie prinesie hneď niekoľko lákavých vylepšení, hoci skôr v oblasti hardvérovej výbavy ako dizajnu.

Jednou z hlavných čŕt, o ktorej sa špekuluje už niekoľko mesiacov, je prítomnosť hlavného objektívu s rozlíšením 200 Mpx. Samsung to zatiaľ oficiálne nepotvrdil, no počet relevantných zdrojov, ktoré sú si touto inováciou istí, stále rastie. Po novom sa k nim pridáva aj holandský web Galaxy Club, píše Android Authority.

Žiaľ, web potvrdzuje len skutočnosť, že Galaxy S23 Ultra dostane 200 Mpx fotoaparát. Aký konkrétny snímač Samsung použije tak stále nie je isté.

Samsung Galaxy S22 Ultra | Zdroj: Lukáš Zachar (TECHBYTE.sk)

Samsung má viac možností

Na výber má pritom hneď z niekoľkých možností. Prvou je ISOCELL HP1, ktorý predstavil ešte na jeseň minulého roku. Tento senzor má veľkosť 1/1,22″, ktorú si rovnomerne rozdeľujú pixely o veľkosti 0,64 μm. Samozrejme, funguje na báze pixel-binningu (spájanie pixelov), a to vo formáte 4×4, výsledkom ktorého sú fotografie s rozlíšením 12,5 Mpx, alebo 2×2, ktorý produkuje 50 Mpx výstupy.

Druhým variantom je ISOCELL HP3. V tomto prípade je reč o objektíve s veľkosťou 1/1,4″ s pixelmi o rozmere 0,56 μm. V porovnaní s ISOCELL HP1 má navrch napríklad v tom, že automatického zaostrovania je schopný každý jeden pixel. Ďalšou podstatnou inováciou je technológia Super QPD, ktorá využíva jednu šošovku nad štyrmi pixelmi, čo umožňuje ešte rýchlejšie a presnejšie automatické zaostrovanie.

Poniektorí sú však toho názoru, že Samsung siahne po snímači ISOCELL HP2. Ten však zatiaľ nebol predstavený, a teda o ňom nepoznáme žiadne bližšie informácie. Súdiac podľa názvu, mal by byť o niečo „slabší“ ako ISOCELL HP3, no to nedáva úplne zmysel. Predsa len, prečo by Samsung do svojej špičkovej vlajkovej lode nedal to najlepšie, čo má?

Ako sa napokon situácia vyvinie ukáže len čas. Do debutu radu Galaxy S23 stále ostáva mnoho mesiacov, čo znamená, že Samsung má na predstavenie ISOCELL HP2 stále dosť času. Možno sa však predikcie mýlia a výrobca napokon siahne po ISOCELL HP3. Uvidíme.

Samsung Galaxy S22 Ultra | Zdroj: Lukáš Zachar (TECHBYTE.sk)

Čo zvyšok výbavy?

Čo sa týka ostatných špecifikácií, Galaxy S23 Ultra sa má pýšiť 6,8-palcovým Dynamic AMOLED displejom s rozlíšením QHD+ a podporou pre obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Vo vnútri zariadenia nájdeme objemnú batériu, pravdepodobne opäť s kapacitou 5 000 mAh, ale aj druhú generáciu procesoru Snapdragon 8 od Qualcommu. Chýbať rozhodne nebude ani hojné množstvo bleskovej operačnej pamäte a úložiska.