Úvod Zaujímavosti MIMORIADNE SPRÁVA: Na Slovákov mieri ĎALŠIA vlna SMS správ, takto vyzerajú!

MIMORIADNE SPRÁVA: Na Slovákov mieri ĎALŠIA vlna SMS správ, takto vyzerajú!

Ak vám prišla niektorá z týchto SMS správ, ignorujte ich.

21
Slovensko v aktuálnych chvíľach čelí obrovskému počtu nových SMS správ, ktoré sú navrhnuté tak, aby okradli čo najväčší počet ľudí. Na nebezpečenstvo už reagovala aj Polícia SR a firmy, ktorých obchodné mená sú často zneužívané. Najnovšia vlna si za obeť vzala spoločnosť Heureka, ktorú zneužíva pri zasielaní SMS správ s informáciou o tom, že na vašom účte bola spozorovaná podozrivá transakcia. Nechýba ani odkaz, na ktorý je nutné kliknúť pre vyriešenie situácie. Ide, samozrejme o podvod. Desiatky užívateľov Heureka.sk dostali podvodné SMS s informáciou o podozrivej bankovej transakcii. Tento phishingový útok je nebezpečný, pretože sa chce podvodne dostať k citlivým údajom o platobných kartách. Heureka upozorňuje, že podobný typ správ nikdy neposiela a žiada kupujúcich na internete o zvýšenú obozretnosť.
Útočníci už zneužívajú aj obchodné meno spoločnosti Heureka.
SMS správa obsahuje hypertextový link owl.li/p8hE30s4CTn. Ak naň užívateľ klikne, dostane sa na podvodné registračné stránky Heureka. Tieto správy môžu pre menej skúsených užívateľov pôsobiť dôveryhodne, s Heurekou však nemajú nič spoločné. “Prosíme všetkých užívateľov, aby  tieto správy ignorovali a nikam nezadávali svoje údaje. Nákupný poradca Heureka.sk sa od týchto správ dištancuje a naopak sám pravidelne informuje kupujúcich na internete o potenciálnych hrozbách a podvodných aktivitách,” hovorí Jan Mayer, riaditeľ nákupného poradcu Heureka.sk.

Zneužívajú kuriérov

Tam to však nekončí. V rovnaký deň sme objavili ďalšiu SMS správu tváriacu sa tak, akoby pochádzala od Slovenskej pošty. To je v tomto období extrémne nebezpečné, keďže mnohí z nás stále čakajú na doručenie balíkov. V SMS správe sa hovorí o tom, že pre doručenie je nutné doplatiť istú, nie vysokú čiastku. Aby sa urýchlil proces doručenia, mnohí podvodníkom naleteli a čiastku zaplatili.
SMS správa od útočníkov.
Po kliknutí na odkaz máte zadať údaje zo svojej kreditnej karty, aby ste vyplatili na pohľad smiešnu sumu. V skutočnosti vám z karty môžu odísť aj stovky eur. Dávajte si pozor! Ak čakáte ešte dnes na zásielku, tak si stokrát overte, že prijatá SMSka je reálna. Všetky poplatky hraďte buď kuriérovi osobne alebo na pošte!píše Polícia.
Falošná platobná brána, ktorá sa vám zobrazí po kliknutí na odkaz.
Stali ste sa obeťou podobného alebo iného podvodu? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.