Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi zvyšuje tempo: Najnovší MIUI 13 pripravuje pre 118 modelov!

Xiaomi zvyšuje tempo: Najnovší MIUI 13 pripravuje pre 118 modelov!

0
Užívateľské rozhranie MIUI je jedným z najkľúčovejších produktov spoločnosti Xiaomi. Nájsť ho možno v azda každom jednom smartfóne čínskej spoločnosti, vrátane modelov značky Redmi. Najaktuálnejšou verziou softvéru je MIUI 12.5. Čoskoro však má na trh doraziť ďalšie rozšírenie. Xiaomi môže už v decembri predstaviť novú verziu rozhrania MIUI 13, píše Gizchina. Len pár dní dozadu malo byť spustené uzavreté beta testovanie pre 7 vlajkových modelov. Celkový počet zariadení, ktoré eventuálne získajú aktualizáciu na nový softvér, je však oveľa väčší. Podľa odborníkov sa naň môže tešiť až 118 zariadení. Pripomeňme však, že zoznam, ktorý máte možnosť práve teraz vidieť, nie je oficiálny. Experti z Xiaomiui ho vytvorili na základe doterajšej politiky Xiaomi v súvislosti s aktualizovaním svojcih zariadení. Môžeme vidieť, že sa na ňom nachádzajú aj modely z roku 2019. MIUI 13 si tak zrejme vychutnajú aj majitelia modelov ako Xiaomi Mi 9, Redmi K20 či Redmi Note 8. Predpokladá sa, že ďalšie kolo beta testovania začne už 27. novembra. Samotné predstavenie MIUI 13 by sa tak mohlo konať 16. decembra, kedy nám má byť predstavená aj vlajková loď Xiaomi 12.

MIUI 13: Keď sa Android 11 snúbi s Android 12

MIUI 13 bude ako používateľské rozhranie založené na dvoch verziách operačného systému Android – Android 11 a 12. Vývojári sa zamerali na vizuálne úpravy, ako sú napríklad nové ikony pre aplikácie a widgety. Zabudnutá však nepochybne neostala, respektíve neostane ani bezpečnosť či celkový výkon. Koniec koncov, ak sú uvedené špekulácie pravdivé, všetko sa oficiálnou cestou dozvieme už o pár týždňov.

Xiaomi 12

Xiaomi môže MIUI 13 predstaviť popri novej generácii svojich vlajkových lodí, ktorú slávnostne otvorí model Xiaomi 12. Zariadenie nás má potešiť kvalitným AMOLED displejom, podporou pre 120 W nabíjanie, špičkovým procesorom Snapdragon 8 Gen 1 a 50 Mpx snímačom obrazu s veľkosťou 1/1,3″.