Úvod Zaujímavosti Samsung rozširuje pôsobenie: Chce vyrábať vakcínu proti COVID-19, rokuje s Pfizerom!

Samsung rozširuje pôsobenie: Chce vyrábať vakcínu proti COVID-19, rokuje s Pfizerom!

Moon Jae-in, prezident Južnej Kórey, v máji tohto roku uzavrel dohodu s Joeom Bidenom, prezidentom USA, ktorá hovorí o spoločnom posilnení vývoja vakcín. Detaily tejto dohody by mali byť oznámené v priebehu najbližších dní.

5
Prezident Južnej Kórey, Moon Jae-in, sa minulý týždeň nachádzal na pôde Spojených štátov amerických. Primárnym účelom jeho návštevy bolo Valné zhromaždenie OSN, avšak podľa kórejských médií má mať na zozname plánovaných aktivít aj stretnutie s Albertom Bourlarom, ktorý pôsobí ako generálny riaditeľ spoločnosti Pfizer, jedným z hlavných dodávateľov vakcín proti COVID-19. Prečo? Moon v máji tohto roku uzavrel dohodu s Joeom Bidenom, prezidentom USA, ktorá hovorí o spoločnom posilnení vývoja vakcín. Detaily tejto dohody by mali byť oznámené v priebehu najbližších dní. Už teraz však vieme, že je základom pre investičný plán vo výške necelých 2 miliárd americkch dolárov (cca 1,7 miliardy eur), ktorý má Južnú Kóreu posadiť na pozíciu hlavného výrobcu vakcín proti COVID-19 pre Áziu. Informuje o tom server SamMobile.
Nakoľko je reč o Južnej Kórei, nie je veľmi prekvapujúce, že dôležitú úlohu bude zohrávať spoločnosť Samsung, špecificky v rámci výskumu a vývoja. Aby sme boli ešte presnejší, reč je o spoločnosti Samsung Biologics spadajúcej pod Samsung Group. Združenie proti COVID-19 však nebojuje, respektíve nebude bojovať len výrobou vakcín. Do tohto úsilia sa začleňuje napríklad aj nová funkcia dostupná v rámci Samsung Pay, ktorá užívateľom umožňuje uloženie potvrdenia o očkovaní priamo do aplikácie. Hoci je táto funkcia dostupná globálne, aby ste mohli využiť jej výhody, musíte byť členom programu CommonHeath. Čo sa týka vakcín, podľa novej správy od publikácie The Korea Herald má dohoda zahŕňať aj využitie výrobných kapacít spoločnosti SK Bioscience, ktorá taktiež sídli na pôde Južnej Kórey.