Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi 11 Ultra: Absolútne delo so 120x zoom foťákom je na...

Xiaomi Mi 11 Ultra: Absolútne delo so 120x zoom foťákom je na Slovensku!

Najlepší smartfón od Xiaomi je už na Slovensku.

7

Keď Xiaomi ukázal, ako bude vyzerať ich skutočná vlajková loď konkurujúca nielen Samsungu, ale aj Apple, mnohí ľudia ostali v úžase. Xiaomi Mi 11 Ultra je až po uši nabitý tým najlepším, čo sa momentálne na trhu nachádza. Obľúbený čínsky výrobca k nemu pridal aj mnohé veci navyše.

Xiaomi na svojej novinke rozhodne nešetril. Má všetko, od najvýkonnejšieho procesoru na trhu – Snapdragon 888, až po fotoaparát schopný 120-násobného priblíženia. Okrem toho je Ultra plne pripravená využiť najmodernejšiu 5G sieť, ktorá sa pomaly začína rozširovať aj na Slovensku.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Cena: 1 399 € | Dostupné teraz v: Mobilonline.sk

Xiaomi Mi 11 Ultra ponúka obrovský 6,81-palcový AMOLED displej s rozlíšením 3 200 x 1 440 pixelov (20:9) prekrytý najnovšou generáciou krycieho skla Corning Gorilla Glass Victus. Zobrazovací panel ponúka všetky vychytávky ako napríklad 120 Hz obnovovaciu frekvenciuHDR10+Dolby Vision a podobne. Pozerať sa naň je tak skutočne radosť.

Zariadenie poháňa aktuálne stále najnovší Android 11 používateľským rozhraním MIUI 12.5, no s istotou už teraz môžeme povedať, že získa aj aktualizáciu na nedávno predstavený Android 12 a MIUI 13.

Tomu, že to Xiaomi s vlajkovými smartfónmi myslí skutočne vážne napovedá aj fakt, že Mi 11 Ultra disponuje až 12 GB operačnej pamäte v najvyššom (najrýchlejšom) štandarde UFS 3.1 a RAM (LPDDR5), ktoré robia spoločnosť 256 GB úložisku. Tu upozorníme na to, že úložisko sa nedá rozšíriť, preto vyberajte rozumne.

Azda najzaujímavejšie sú však samozrejme fotoaparáty. V obrovskom foto module so zabudovaným displejom sa nachádza hlavný 50 Mpx snímač (f/2.0) s Dual Pixel PDAF a laserovým zaostrovaním. Stabilizovaný je optickou stabilizáciou obrazu.

Mi 11 Ultra ponúka aj 48 Mpx periskopový zoom objektív schopný až 120x priblíženia. Optické priblíženie však končí pri 5x zoome, zvyšok telefón približuje digitálne. Výbavu ukončuje 48 Mpx ultraširokouhlý objektív s clonou f/2.2.

Na prednej strane sa nachádza 20 Mpx senzor s clonou f/2.2. Nebudete ho však pravdepodobne používať, keďže displej zabudovaný v zadnom fotomodule slúži ako hľadáčik. Zadným fotoaparátom odfotíte výrazne kvalitnejšie zábery.

Xiaomi Mi 11 Ultra poháňa 5 000 mAh batéria s podporou rýchlonabíjania. A keď hovoríme o rýchlonabíjaní, tak to tak aj myslíme. Ultra sa dokáže nabíjať pri výkone 67 W, a to nielen cez kábel, ale aj bezdrôtovo. Celkový zážitok z telefónu dopĺňa aj špičkový zvuk vyladený Harman Kardon.

Ostáva teda už len cena, a tá je na úrovni ostatných vlajkových lodí. Xiaomi Mi 11 Ultra totiž stojí 1 399 €. Ak však chcete to najlepšie, čo čínska firma ponúka a chceli by ste si vyskúšať všetky inovácie s tým spojené, kúpiť si ho môžete v obchode Mobilonline.sk, ktorý ho má aktuálne na sklade (a ktorý môžete vidieť na fotkách).