Úvod Topky POZOR: Podvod na Slovákoch! Ročne vám môžu zobrať až 166 €!

POZOR: Podvod na Slovákoch! Ročne vám môžu zobrať až 166 €!

13
Podvodov, na ktoré si treba dávať pozor je čoraz viac a viac. Len nedávno sme písali o vymyslenej súťaži v mene Slovenskej pošty, teraz tu máme ďalšie nekalé praktiky útočníkov. Tentokrát však zneužíva dobré meno operátora Orange. Na šíriace sa súťaže nás upozornil čitateľ. Útočníkom však slovenčina veľa nehovorí, pre texty využívajú s najväčšou pravdepodobnosťou prekladač Google. Lámaný jazyk je teda jasným znamením, že ide o falošnú ponuku, ktorej sa treba vyhnúť. Čitateľ Peter nám zaslal tri screenshoty, ktoré ukazujú podvod tváriaci sa ako by pochádzal z dielne Orange a podvod, ktorý zneužíva výrobcu smartfónov Samsung.

Podvod s Galaxy S21

Útočníci žiadajú, aby ste vyplnili všetky potrebné údaje a zaplatili 1 – 3 € za doručenie kuriérom DHL na vašu adresu. Prísť vám pritom má nový Samsung Galaxy S21, ktorý je určite v hľadáčiku mnohých ľudí. Pri bližšom pohľade na zmluvné podmienky (nižšie) je zjavné, že zaplatíte oveľa viac. Po vyplnení platobných údajov by vám totiž stiahli jednorazový poplatok 11 € a následne každý mesiac sťahovali sumu 12,99 €. Za jeden kalendárny rok by vás tak podvodníci ochudobnili o 166,88 €, a to už nie je zanedbateľná čiastka.

Orange: Dajte nám o tom vedieť

Bohužiaľ, s nekalými praktikami a rôznymi podvodnými súťažami tretích strán zneužívajúcich naše meno sa občas stretávame. Súťaže organizujeme len prostredníctvom našich oficiálnych kanálov a sociálnych sietí, nikdy od zákazníkov nepýtame číslo kreditnej karty ani poplatky za výhry. Preto v prípade, ak sa zákazníkom zdá súťaž podozrivá, určite im odporúčame sa do nej nezapájať a upozorniť nás na ňu. Ďakujeme za pochopenie,“ komentuje nekalé praktiky hovorkyňa Orangeu, Alexandra Piskunová. Na internete si preto treba dávať pozor aj vtedy, keď uvidíte logo známej spoločnosti. Ak si nie ste istí, kontaktujte ich na Facebooku, pošlite im email alebo zavolajte na infolinku, kde vám operátori potvrdia, či ide o skutočnú ponuku alebo vymyslenú súťaž len za účelom ukradnutia vašich peňazí. Za čitateľský tip ďakujeme.