Úvod Výrobcovia Samsung Ešte raz a koniec: Samsung predstaví posledný telefón série Galaxy Note

Ešte raz a koniec: Samsung predstaví posledný telefón série Galaxy Note

Dorazí v druhej polovici 2021.

5

O tom, že Samsung plánuje skončiť s radom Galaxy Note, sme v priebehu posledných týždňov či mesiacov počuli mnohokrát. Predpokladalo sa, že Galaxy Note20 je vôbec posledný svojho druhu a že miesto, ktoré po sebe séria zanechá, vyplnia skladacie smartfóny.

Táto predpoveď platí stále, no nie úplne. Áno, rad Galaxy Note má zaniknúť, no modely Galaxy Note20 vraj nie sú posledné svojho druhu, teda aspoň podľa správy juhokórejskej publikácie ETNews, na ktorú upozornil server Android Authority.

Ešte jeden Galaxy Note?

V správe totiž stojí, že Samsung budúci rok vydá ešte jeden, úplne posledný Galaxy Note. „Je vysoko pravdepodobné, že nový rad Galaxy Note, ktorého debut je naplánovaný na druhú polovicu 2021, bude pozostávať len z jedného zariadenia,“ tvrdia zdroje ETNews. „Samsung sa bude v druhej polovici 2021 sústrediť skôr na skladacie smartfóny.“

Žiaľ, toto nie je prvý prípad, kedy počujeme o blížiacom sa zániku Galaxy Note. Očakáva sa, že sa spojí s radom Galaxy S, pričom sa vzdá svojho mena. Vychádzať tak budú len vlajkové lode s označením Galaxy S, ktoré, okrem iného, ponúknu aj podporu pre S Pen. Inteligentné pero však údajne bude podporovať aj nadchádzajúca generácia skladacieho Galaxy Fold – Galaxy Z Fold 3.

Samotný Samsung sa k vyššie uvedeným tvrdeniam doposiaľ nevyjadril. Na potvrdenie či vyvrátenie týchto informácií však už nebudeme čakať pridlho, nakoľko zariadenia z radu Galaxy S30 (alebo Galaxy S21) majú debutovať už v januári 2021.