Úvod Zariadenia Smartphony Smartfóny čaká v roku 2021 veľká zmena: Príde táto technológia!

Smartfóny čaká v roku 2021 veľká zmena: Príde táto technológia!

Je sa na čo tešiť.

2

Rok 2020 je už takmer za nami. Všetky veľké mená už stihli predstaviť svoje najnovšie smartfóny, čo znamená, že sa môžeme začať tešiť na špičkové novinky, ktoré nás čakajú začiatkom 2021, špecificky počas prvého štvrťroku. A že ich nebude málo.

Začiatkom budúceho roka má svoje najnovšie vlajkové lode predstaviť napríklad juhokórejský Samsung či čínske Xiaomi. Výrobcovia chcú čo najefektívnejšie využiť priestor, ktorý im na trhu prenecháva stále trpiaci Huawei. Konkrétne má rad Samsung Galaxy S21 (alebo Galaxy S30) uzrieť svetlo sveta už počas januára. Očakáva sa, že podobne na tom budú aj čerstvé novinky od Xiaomi, konkrétne séria Mi 11.

5 telefónov so 100 W nabíjaním a čipom SD 875

Štart 2021 tak bude celkom prudký. Potvrdzuje to aj najnovšie tvrdenie známeho informátora Digital Chat Station, podľa ktorého sa máme v prvom kvartáli (od januára do marca) budúceho roku dočkať až piatich smartfónov, ktoré budú disponovať nielen novou generáciou vlajkových čipsetov od Qualcommu, menovite Snapdragon 875, ale aj podporou pre 100 W nabíjanie. S najväčšou pravdepodobnosťou budú patriť spoločnostiam ako OnePlus, Xiaomi, Oppo, Vivo a Realme, píše Gizchina. Nevylučuje sa však ani Samsung.

Pri Xiaomi je to takmer istota

Procesorom Snapdragon 875, ktorý Qualcomm predstaví už onedlho, majú byť poháňané zariadenia z radov OnePlus 9, Galaxy S21 aj Mi 11. Posledná séria z trojice takmer istotne dorazí s podporou 100 W nabíjania, nakoľko táto technológia nie je Xiaomi vôbec cudzia. Jej portfólio obsahuje dokonca aj telefón so 120 W nabíjaním, i keď nie tak úplne.

OnePlus musí zamakať

Čo sa týka spoločnosti OnePlus, tá len nedávno predstavila svoju technológiu Warp Charge 65 (65 W nabíjanie), a tak nie je isté, či jej séria OnePlus 9 ponúkne 100 W nabíjanie. V priebehu doslova pár mesiacov by totiž musela pokročiť o celých 35 W. To nie je málo, no rozhodne nejde o nedosiahnuteľný cieľ. Predovšetkým, ak je reč o OnePlus.

Pochlapí sa aj Samsung?

Rovnako si nemôžeme byť istí ani pri Samsungu a jeho pripravovaných modeloch z radu Galaxy S21. Výrobca nikdy v rámci nabíjania neponúkal rekordne vysoké čísla, rýchlosť však bola vždy postačujúca. Ako to bude vyzerať budúci rok? To zatiaľ nikto nevie. Možno ostaneme prekvapení a Samsung skutočne do svojich vlajkových lodí implementuje podporu pre 100 W nabíjanie. Nepochybne na to má, no či sa tak stane, to je otázne.

Vyzerá to, že začiatok 2021 bude minimálne v rámci mobilného priemyslu samé prekvapenie. Očakávame, že bližších informácií ohľadom chystaných vlajkových lodí sa dočkáme už čoskoro.