Úvod Výrobcovia Huawei Huawei USA nezastavia: Svoje novinky ukáže načas

Huawei USA nezastavia: Svoje novinky ukáže načas

0

Spoločnosť Huawei si momentálne neprechádza zrovna jednoduchým obdobím. Rovnako ako mnoho ďalších výrobcov pocítila následky globálnej pandémie, no okrem toho jej funkcionalitu na trhu citeľne komplikujú aj sankcie uvalené zo strany Spojených štátov amerických.

Aj napriek tomu má však príprava očakávaných produktov prebiehať podľa plánu, píše Gizchina. To znamená, že už v prvej polovici septembra sa dočkáme predstavenia nového špičkového procesoru, ktorý poženie nielen rad Mate 40, ale aj budúcoročné vlajkové lode zo série P50. Rad Mate 40 má debutovať počas októbra.

Čipset, ktorý bude súčasťou nadchádzajúcich vlajkových lodí od Huawei, má byť vyrobený 5 nm procesom a pozostávať z jadier Cortex-A77/A78 a grafického čipu Mali-G77/78. Môžeme sa tak tešiť nielen na skutočne špičkový výkon, ale aj podporu všetkých žiadaných funkcií, ako je napríklad 120 Hz obnovovacia frekvencia.

Okolo názvu sa však stále točí mnoho otáznikov. Zatiaľ čo niektorí hovoria, že pôjde o Kirin 1000, podľa iných zas čipset debutuje ako Kirin 1020. Informácie ohľadom vyššie spomenutej architektúry vychádzajú zo špekulácií založených na špecifikáciách modelu Kirin 990 5G. Ten totiž pozostáva z jadier Cortex-A76.

Nech je to s názvom ako chce, pôjde o vysoko výkonný procesor, ktorý bude disponovať podporou pre všetky top-end funkcie, ktoré by dnešné vlajkové lode mali obsahovať. Ako sme už spomenuli vyššie, čipset sa nám v celej svojej kráse ukáže už o necelé tri mesiace, teda na začiatku septembra.