Úvod Samsung Samsung Galaxy S20 Ultra Samsung Galaxy S20 Ultra v teste DXOMark. Umiestnil sa vysoko, no na...

Samsung Galaxy S20 Ultra v teste DXOMark. Umiestnil sa vysoko, no na prvú priečku nestačil

7. pozícia v rebríčku.

0
Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra s výkonným 108 Mpx fotoaparátom a 8K videom konečne absolvoval testovaciu procedúru francúzskych expertov z DXOMark.

Samsung Galaxy S20 Ultra sa s celkovým hodnotením 122 bodov ocitol na 7. priečke v rebríčku. Rovnaký počet bodov získal aj Honor V30 Pro.

Predbehli ho zariadenia čínskych výrobcov, Huawei P40 Pro (128 bodov), Xiaomi Mi 10 Pro (124 bodov), ale aj napríklad Mate 30 Pro 5G (123), ktorý bol predstavený ešte v minulom roku.

Ak celkové skóre rozdelíme na drobnejšie, najnovšia vlajková loď z produkcie Samsungu dostala výborných 132 bodov za fotky a 102 bodov za video. Autori ocenili perfektné podanie farieb, široký dynamický rozsah a redukciu šumu, ktorú považujú za najlepšiu v odvetví.

dxomark
Zdroj: DXOMark

Rovnaký superlatív patrí aj ultra širokému fotoaparátu, ktorý je taktiež lídrom vo svojej triede. Naopak, recenzentov nepresvedčilo automatické zaostrovanie v zhoršených svetelných podmienkach.

Aj keď je dynamický rozsah fotoaparátu viac ako len dobrý, Huawei P40 Pro je v tomto smere ešte lepší, čo platí aj o ostrosti v porovnaní so Xiaomi Mi 10 Pro. Pri snímaní v režime priblíženia sa zase môžu na fotografiách objaviť nechcené artefakty, napríklad svetelné stopy a podobne.

Zdroj: DXOMark

Samsung Galaxy S20 Ultra je výkonným smartfónom s výborným fotoaparátom, aj keď nedosiahol na prvé priečky rebríčka DXOMark. Vo vrcholovej triede zariadení sa hrá o každý jeden bod, ktoré väčšinou nereprezentujú významné rozdiely.

To však neznamená, že by modelu Galaxy S20 Ultra nesvedčala vyššia pozícia. DXOMark je rešpektovaný rebríček, no nemá patent na pravdu. Najdôležitejšie je, aby schopnosti fotoaparátu splnili očakávania a nároky zákazníkov, ktorí si dané zariadenie kúpia.

Podrobnú správu od DXOMark nájdete na tejto adrese. Celkový rebríček sa zobrazí TU.