Úvod Operátori Orange Máte výpadok? Orange vám dá 10 GB dát, kým ho neopraví

Máte výpadok? Orange vám dá 10 GB dát, kým ho neopraví

0

Aj keď sa operátori neustále snažia vylepšovať svoje služby, občas sa stane, že internet jednoducho vypadne. V takom prípade je ideálne mať poruke náhradu.

Orange od dnešného dňa, 8. apríla, zaradil do svojej ponuky novinku – službu s názvom Záložný internet. V prípade neočakávaného výpadku pevného pripojenia môžu zákazníci využiť ako náhradu mobilné pripojenie s objemom 10 GB dát na 48 hodín.

Zákazník si môže zvoliť z troch možností služby podľa toho, kam si chce záložné dáta aktivovať a ako plánuje Záložný internet využívať.

Zákazník si ho môže aktivovať do modemu so SIM kartou – aj v prípade výpadku tak bude mať internet dostupný štandardne pre celú domácnosť cez Wi-Fi. Wi-Fi modem si môže zákazník zakúpiť za cenu 39 € jednorazovo alebo na splátky.

Poprípade si ho aktivuje na svoje mobilné telefónne číslo do mobilného telefónu/smartfónu – v prípade výpadku tak získa záložné dáta na každé telefónne číslo na svojej faktúre. Ak sú teda všetci členovia rodiny evidovaní na jednej faktúre – pod rovnakým variabilným symbolom, každý z nich dostane svojich 10 GB dát na 48 hodín priamo do mobilu (max. 10 SIM kariet).

iPhone XR s eSIM kartou
Ilustr. foto

A do tretice si môže Záložný internet aktivovať na samostatnú SIM kartu – v prípade výpadku si túto SIM-ku (jednorazový aktivačný poplatok za SIM kartu je 2 eurá) jednoducho vloží do svojho smartfónu, tabletu či starého mobilu a bez ďalších poplatkov má internet k dispozícii.

Ako postupovať v prípade výpadku fixného internetu?

Na aktiváciu záložných dát jednoducho stačí nahlásiť prebiehajúci výpadok pevného internetu cez Zákaznícku linku 905.

Operátor výpadok overí a aktivuje záložné dáta, ktoré môže zákazník následne začať využívať. Služba je, pochopiteľne, bezplatná. V prípade potreby (ak je pevné pripojenie nedostupné aj po 48 hodinách) môže zákazník o záložné dáta požiadať opätovne.

Ako sme spomenuli v úvode, ponuka platí od 8. apríla 2020.