Úvod Výrobcovia OnePlus Bezdrôtové nabíjanie nie je lacný špás. Táto 30 W nabíjačka od OnePlus...

Bezdrôtové nabíjanie nie je lacný špás. Táto 30 W nabíjačka od OnePlus stojí až 70 €

4

Nový model smartfónu OnePlus 8 Pro definitívne vystúpil z tieňa cenovo dostupných vlajkových lodí, ktorý výrobcovi v posledných rokoch pomáhal získavať na popularite.

OnePlus 8 Pro ponúka perfektnú výbavu hodnú kategórie top-end smartfónov, no zákazník si za ňu musí tento rok priplatiť. Základná konfigurácia (8/128 GB) stojí 899 €, tá vyššia (12/256 GB) 999 €.

Jednu zo super vlastností nového OnePlus 8 Pro reprezentuje bezdrôtové nabíjanie s výkonom až 30 W. Kto bezdrôtovú nabíjačku používa vie, že je takéto riešenie veľmi pohodlné.

Stačí nájsť na pracovnom stole alebo nočnom stolíku miesto pre bezdrôtovú podložku, na ktorú smartfón stačí len položiť a nabíjanie začne prebiehať. Nevýhodou je, resp. skôr bola rýchlosť samotného bezdrôtového nabíjania.

Stojan OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger

Hlavne zo začiatku bolo citeľne pomalšie oproti klasickým drôtovým spôsobom nabíjania. Dnes to už v niektorých vlajkových prípadoch neplatí. Vznikol však iný problém smerujúci k vyšším dodatočným nákladom a obmedzenej univerzálnosti.

Stojan pre bezdrôtové nabíjanie pre OnePlus 8 Pro, ktorý sa nazýva OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger, stojí 70 €. Bez tohto príslušenstva zákazník nedokáže využiť 30 W bezdrôtové nabíjanie.

Vďaka kompatibilite so štandardom Qi je možné smartfón bezdrôtovo nabíjať aj s neoriginálnou nabíjačkou, no bude výrazne pomalšie. Na Amazone sa dajú takého nabíjačky kúpiť za približne 15 €.

OnePlus 8 Pro samozrejme nie je jediným smartfónom, ktorý sa môže predražiť kvôli plnému potenciálu bezdrôtového nabíjania.

Nedávno predstavený Huawei P40 Pro má 27 W bezdrôtové nabíjanie, model P40 Pro Plus 40 W bezdrôtové nabíjanie. Rovnako ale k nemu potrebujete stojan SuperCharge Wireless Charger Stand, ktorý zatiaľ nedostal oficiálnu európsku cenu, určite ale nebude lacný.

Napr. Giztop ho predáva za 50 dolárov, európska cena tak bude s určitosťou vyššia. Rýchle bezdrôtové nabíjanie je super, no je zatiaľ drahé a odkázané na originálne príslušenstvo.