Úvod Výrobcovia Samsung Samsung sa pochválil: Toľkoto Galaxy Fold a 5G smartfónov sme predali

Samsung sa pochválil: Toľkoto Galaxy Fold a 5G smartfónov sme predali

0

Juhokórejský Samsung sa pustil do zariadení podporujúcich siete 5. generácie s nadšením. V priebehu minulého roka priniesol na trh hneď niekoľko modelov 5G smartfónov ako aj skladací Galaxy Fold.

So sieťami 5. generácie si momentálne rozumie 5 zariadení s logom Samsung: Galaxy S10 5G, Note10 5G, Note10+ 5G a nedávno predstavené typy Galaxy A90 5G a Galaxy Fold 5G. Vzhľadom na obmedzenú dostupnosť 5G sietí sa predávajú len vo vybraných krajinách, napríklad na domácej pôde výrobcu v Južnej Kórei.

Napriek tomu sa podarilo spoločnosti Samsung v minulom roku predať 6,7 miliónov kusov 5G smartfónov, čím obsadil 53,9 % trhu v rámci novovzniknutej kategórie 5G zariadení. Samsung v tlačovej správe uvádza, že „rok 2020 bude rokom Galaxy 5G“.

Galaxy A90 5G
5G model Galaxy A90 v dvoch farebných prevedeniach. Foto: Samsung

Očakáva, že jeho 5G zariadenia sa dostanú do rúk ešte početnejšej skupine zákazníkov, ktorí si vychutnajú rýchlosť a výkon prístrojov novej generácie v praxi. Samsung navyše prináša 5G technológiu aj do tabletov.

Prvým modelom bude Galaxy Tab S6 5G, ktorý sa začne v priebehu tohto štvrťroka predávať na juhokórejskom trhu. Pôjde o vôbec prvý 5G tablet na svete.

Neil Shah, viceprezident pre výskum v spoločnosti Counterpoint Research tvrdí, že smartfóny s 5G sa v roku 2019 podieľali na globálnom predaji len 1 percentom. Avšak rok 2020 bude pre ne prelomový – predaj 5G smartfónov by mal vzrásť o 1687 % na 18 % z celkového predaja smartfónov.

Galaxy Fold

Samsung nestojí len na čele vývoja 5G inovácií, ale aj skladacích zariadení s ohybnými obrazovkami. Prvotina Galaxy Fold je drahá, predáva sa len v niekoľkých krajinách a prvá verzia trpela problémovou spoľahlivosťou.

galaxy fold
Galaxy Fold Foto: Samsung

Samsung však dokázal v minulom roku predať 400 000 až 500 000 zariadení Galaxy Fold. Uviedol to šéf spoločnosti Samsung DJ Koh počas rozhovorov na veľtrhu CES 2020 v Las Vegas.

Samsung by mal už v blízkej dobe, v priebehu februára, predstaviť nový model skladacieho smartfónu, ktorý je predbežne označovaný ako Galaxy Fold 2. Malo by ísť o „vyklápačku“ na štýl smartfónu Motorola Razr, ktorý verejnosť rozhodne zaujal.

Dôležité je, že nový Galaxy Fold bude lacnejší, čím by mohol získať priazeň početnejšej skupiny zákazníkov. Samsung Galaxy Fold 2 by mohol byť predstavený na jednom pódiu spolu so štandardnými vlajkovými modelmi Galaxy S11 (S20).