Úvod Výrobcovia Samsung Nižší výkon než sa očakávalo: Galaxy Fold 2 poženie iný procesor

Nižší výkon než sa očakávalo: Galaxy Fold 2 poženie iný procesor

0

Juhokórejský gigant Samsung má už 11. februára predstaviť nielen nový rad Galaxy S20/S11, ale aj pokračovanie skladacieho Galaxy Fold – Galaxy Fold 2. Aj keď sa debut tejto očakávanej novinky neodvratne blíži, stále nepoznáme jej oficiálne špecifikácie, teda nie všetky.

Ako píše server Gizmochina, Galaxy Fold 2 podľa všetkého dorazí so slabším procesorom, ako sme všetci očakávali. Táto novinka zrejme sklame nejedného nadšenca skladacích smartfónov, ktorí chcú od svojho zariadenia maximálny výkon.

Dáva to však zmysel. Pred pár mesiacmi totiž Samsung potvrdil, že Galaxy Fold 2 bude cenovo dostupnejší ako jeho predchodca. Konkrétne hovoríme o sume okolo 1 000 amerických dolárov. Inak povedané, jeho cena bude oproti pôvodnej verzii polovičná.

galaxy fold 2
Foto: weibo.cn

Samsung teda pri produkcii novinky musel na niečom ušetriť. Práve z tohto dôvodu má Galaxy Fold 2 poháňať čipset Snapdragon 855, teda nie najnovšia generácia (865), ktorú nájdeme v pripravovaných vlajkových lodiach.

Táto informácia pochádza od Ishana Agarwala, ktorého predikcie sa väčšinou ukázali ako pravdivé. Netreba ju však brať ako katastrofu. Aj keď ide o staršiu generáciu, Snapdragon 855 je skvelý procesor, s ktorým by si mal vystačiť takmer každý.

Ďalej sa v súvislosti s Galaxy Fold 2 spomína aj 10 Mpx selfie fotoaparát, čo nie je žiadna sláva, no zrejme sa nedá nič robiť. Na zadnej strane sa údajne budú nachádzať dva snímače so zatiaľ neznámou konfiguráciou.