Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P40 Pro: Prvý záber ukazuje vlajkovú loď pre tento rok!

Huawei P40 Pro: Prvý záber ukazuje vlajkovú loď pre tento rok!

1

Len nedávno sme sa vďaka autorom z 91Mobiles dozvedeli, ako bude vyzerať nová vlajková loď výrobcu Huawei, model P40. Vrcholom triedy však bude verzia P40 Pro, ktorú teraz prezrádza Evan Blass.

Evan Blass zverejnil kvalitný render očakávaného smartfónu, vďaka čomu môžeme vidieť každý jeho detail.

Potvrdzuje skôr známe informácie o displeji so zakrivením po všetkých štyroch stranách, podlhovastý otvor pre dvojicu selfie kamier a prepracovaný hlavný fotoaparát s piatimi objektívmi.

Huawei P40 a P40 Pro budú po stránke dizajnu takmer identické zariadenia, čo však samozrejme nebude platiť o ich hardvérovej výbave. Minimálne čo sa fotoaparátov, obrazovky a batérie týka.

huawei P40 Pro
Foto: Evan Blass

Čipset, operačná pamäť a interné úložisko by malo byť totožné v oboch modeloch. Evan Blass naznačuje, že model P40 Pro bude mať telo z keramiky.

Huawei P40 Pro

Zdroje sa v informáciách o možnej výbave rozchádzajú, dostať by sme ale mali hlavný fotoaparát tvorený 1/1.3″ 52 Mpx (možno 64 Mpx) snímačom obrazu, ktorý doplní širokouhlý objektív, tele objektív – tzv. periskop s minimálne 10x optickým priblížením, makro šošovka a štandardný 3D ToF senzor.

Huawei P40 Pro bude menším smartfónom ako konkurenčný Galaxy S20 Ultra. Aspoň sa to tak javí podľa uhlopriečky displeja. Kým Huawei zvolí 6,7-palcový AMOLED panel, Samsung siahne po 6,9-palcovom zobrazovacom paneli.

Zakrivený displej verzie P40 Pro. Foto: 91mobiles.com

Samsung bude lákať aj na 120 Hz obnovovaciu frekvenciu, v prípade Huawei je takáto možnosť stále otázna. Obe vlajkové novinky poženie čipset Kirin 990 s 5G modemom, 8 až 12 GB RAM a 128 až 512 GB úložiská.

Podrobnosti o batériách a nabíjaní zatiaľ nepoznáme. Platí to aj o možných maloobchodných cenách. Huawei P40 a P40 Pro zrejme nezostanú nič dlžné svojej povesti, kľúčovým problémom ale naďalej zostáva absencia aplikácií a služieb od Google.

Premiéru si nové zariadenia odbijú niekedy v priebehu marca vo francúzskom Paríži. Samsung svoje esá predstaví skôr – už 11. februára 2019.