Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Mate 30 Pro nakoniec aj na Slovensku: Bez Google, no s...

Huawei Mate 30 Pro nakoniec aj na Slovensku: Bez Google, no s darčekmi

1
Foto: Huawei

Pred necelými dvoma týždňami sa začal Huawei Mate 30 Pro oficiálne predávať v susednej Českej republike, čo celkom dobre naznačovalo, že sa dostane aj na náš trh.

Teraz to potvrdzuje priamo výrobca. V správe, ktorú nám zaslal, informuje, že Huawei Mate 30 Pro bude oficiálne dostupný aj na našom slovenskom trhu. Výrobca k zariadeniu navyše pribalí praktické a hodnotné príslušenstvo.

Model Mate 30 Pro je zatiaľ najlepšie vybaveným zariadením z produkcie Huawei. Top-end hardvér na čele s výkonnými fotoaparátmi je technologickým nadšencom dobre známy. Nakoniec, smartfón bol predstavený ešte v septembri minulého roka.

Výrobca vyzdvihuje Horizon OLED displej, ktorý je na hranách zaoblený pod uhlom 88 stupňov, Side-Touch interakciu, 3D rozpoznávanie tváre, čipset Kirin 990, 8 GB RAM, 128 GB úložisko4500 mAh batériu so 40W nabíjaním a 27W bezdrôtovým nabíjaním s certifikáciou TÜV Rheinland. 

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro

Fanúšikov mobilnej fotografie čaká Quad-Camera systém tvorený 40 Mpx snímačom obrazu s veľkosťou 1/1.7″, svetelnosťou f/1.6 a optickou stabilizáciou obrazu. Druhý 40 Mpx senzor s veľkosťou 1/1.54″svetelnosť f/1.8 a spojený je s ultra širokým objektívom (18 mm ohnisko). 

3-násobný optický, 5-násobný hybridný alebo až 30-násobný digitálny zoom zachytí 8 Mpx snímač s objektívom so svetelnosťou f/2.4. Výrobca spomína 4K/60 FPS video, ultra spomalené video pri 7680 FPS či výkonnú stabilizáciu podporovanú systémom strojového učenia.

Bez Google služieb

Dôležitá vec, Huawei Mate 30 Pro sa bude aj na našom trhu predávať bez aplikácií a služieb od Google. Aplikácie sa sťahujú z obchodu AppGallery, ktorý nahradil obchod Google Play. Existujú riešenia, ako do zariadenia aplikácie a služby od Google dostať.

Ide však o neoficiálne spôsoby pre technicky zdatnejších užívateľov, ktoré nemusia fungovať dlhodobo, spoľahlivo a bezpečne.

Mate 30 Pro na Slovensku

Huawei Mate 30 Pro bude u nás predávať iba sieť obchodov PLANEO Elektro. U operátorov tento smartfón nenájdete. Aspoň zatiaľ. V budúcnosti sa to môže zmeniť. Zariadenie bude dostupné iba v striebornej verzii s 8 GB operačnou pamäťou a 128 GB úložiskom za cenu 999 €.

Huawei si pre prípadných záujemcov pripravil štedrú motiváciu v podobe príslušenstva. K smartfónu totižto pribalí bezdrôtové slúchadlá Freebuds 3, bezdrôtovú nabíjačku CP60 Wireless Charger a ochranný kryt.

Slúchadlá Freebuds 3

Pokiaľ sa nový majiteľ tohto modelu po 14 dňoch používania zúčastní aj telefonického prieskumu a vyplní formulár pre Huawei, ako bonus dostane hodinky Watch GT 2 v 46 mm verzii v hodnote 249 €. Ponuka platí od 10. februára do 31. marca. Predaj smartfónu začne 10. februára 2020 a objednať ho bude možné už od 1. februára.

Balíček uzatvára VIP servis s odbornou technickou podporou Huawei, 6-mesačná záruka na náhodné poškodenie prednej alebo zadnej časti zariadenia a hotline linka so špeciálnym audiotextovým číslom, ktorá zákazníkom prednostne pomôže v prípade problémov.