Samsung sa rozhodol vstúpiť do zľavového šialenstva inak nazývaného ako Black Friday. Do akcie zaradil niekoľko rôznych zariadení, z ktorých medzi tie najzaujímavejšie jednoznačne patrí Samsung Galaxy S10e. Jednak tým, že ponúka výkon vlajkovej lode v útlom tele a jednak tým, že sa jeho cena výrazne znížila. Akcia prebieha na webe www.samsung.sk a v značkových predajniach Samsung.

Samsung Galaxy S10e

Cena: 529 €

Pripomeňme si, čo všetko sa Samusngu podarilo vtesnať do malého Galaxy S10e. Zariadenie poháňa osemjadrový procesor Exynos 9820 (8 nm), ktorý spolu so 6 GB RAM ponúka dosť výkonu na všetky hry či aplikácie. Telefón sme skúšali pri hraní najnáročnejších titulov ako PUBG Mobile a nezaváhal ani pri jednom okamihu. Je naozaj šikovným nástrojom nielen na prácu či bežný život, ale aj na zábavu. Za tak vysoký výkon v hrách môže výkonný grafický čip Mali-G76 MP12, ktorý patrí medzi svetovú špičku. V smartfónoch, samozrejme.

Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10e, Foto: Samsung

Pochopiteľne, drahý a kvalitný smartfón by mal mať aj prémiový displej. Galaxy S10e disponuje 5,8-palcovým Dynamic AMOLED displejom s rozlíšením 2 280 x 1 080 pixelov prekrytý vrstvou ochranného skla Corning Gorilla Glass 5. Dôležité označenie je hlavne slovo „Dynamic,“ keďže v ňom sa schovávajú všetky inovácie, na ktorých Samsung do jeho predstavenia pracoval. Spomeniem moju najobľúbenejšiu – automatické blokovanie modrého svetla, ktoré pri iných displejoch môže spôsobovať nespavosť, resp. problémy so spánkom.

Samsung Galaxy S10e

Posuňme sa k ďalšej silnej stránke tohto malého, no veľmi šikovného zariadenia. Galaxy S10e na zadnej strane ponúka dva senzory. Ten hlavný má 12 Mpx rozlíšenie s clonou, ktorá sa fyzicky dokáže prepnúť medzi f/1.5 a f/2.4, čo zaručí dokonalé nastavenie aj v tých najnáročnejších prípadoch. Nechýba mu však ani 16 Mpx ultraširokouhlý senzor so svetelnosťou f/2.2 a funkciou Super Steady video. Oproti väčším a drahším Galaxy S10 a S10+ mu tak chýba len zoom objektív, ktorý popravde využívam najmenej často. Keď si raz zvyknete na ultraširokouhlý senzor, nič iné nebudete chcieť.

Zvýšenú pozornosť si zaslúžil aj selfie senzor10 Mpx rozlíšením a svetelnosťou f/1.9. Vynikajúcou správou je, že automatické zaostrovanie podporuje už aj tento senzor, čo v minulosti bolo veľmi ojedinelé.

Po softvérovej stránke zariadenie síce stále beží na Android 9.0 Pie, no už čoskoro získa aktualizáciu na Android 10 s najnovšou verziou používateľského rozhrania One UI. Popravde, sťažovať sa nedá ani na aktuálnu verziu, ktorá je rýchla a dobre organizovaná. Po viac ako 9 mesiacoch používania One UI som nezaznamenal jediný problém.

Nakoniec sa teda dostávame k samotnej zľave. Samsung Galaxy S10e si môžete kúpiť za spomínaných 529 € priamo od Samsungu zo slovenskej distribúcie. Samsung totiž spustil akciu Black Friday, ktorá bude trvať do konca novembra, resp. do vypredania zásob. Aktuálna odporúčaná maloobchodná cena Galaxy S10e je 749 €. Ak ju teda chcete využiť, zamierte na web www.samsung.sk.

Nižšie nájdete prehľad všetkých zlacnených Samsung produktov v rámci Black Friday.

 model Pôvodná maloobchodná cena Maloobchodná cena počas akcie
S10 899 € 719 €
S10e 749 € 529 €
A50 349 € 279 €
A40 249 € 199 €
A30s 279 € 223 €
Tab S5e wifi 429 € 343 €
S8 —* 349 €

Tento obsah sme pripravili v spolupráci so spoločnosťou Samsung Electronics Czech and Slovak s.r.o.