Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi ide opäť posunúť latku: Nový telefón ponúkne 120 Hz displej a...

Xiaomi ide opäť posunúť latku: Nový telefón ponúkne 120 Hz displej a 5x zoom!

0

Xiaomi postupne pripravuje nové funkcie a vlastnosti smartfónov, ktoré sú určené na budúci či ten ďalší rok. Nedávno sme sa dozvedeli, že inžinieri Xiaomi pracujú na podpore 8K videa, dnes vieme vďaka XDA-Developers ďalšiu zaujímavosť.

V používateľskom prostredí MIUI 11 sa totiž nachádza nové nastavenie (zatiaľ skryté), ktoré vám umožní prepnúť obnovovaciu frekvenciu zo 60 Hz na 120 Hz. Tak rýchly displej na trhu nemá veľa smartfónov. Využívajú ich hlavne spoločnosti vyvíjajúce herné kúsky, ako napríklad ASUS ROG Phone 2.

Okrem toho má Xiaomi pracovať aj na výrazne kvalitnejšom tele objektíve, ktorý vám po novom umožní využiť až 5x optické alebo 50x digitálne priblíženie. Zmenu signalizuje nová ikonka stromu. Podrobnosti ohľadom celého systému nateraz nemáme, no veríme, že aj to sa čoskoro zmení.

Momentálne, bohužiaľ, nevieme ani to, v ktorom smartfóne by sa všetky tieto zmeny mohli objaviť a ani to, kedy by mohli byť dostupné. Vzhľadom na to, že sa už teraz objavili v MIUI 11 sa dá očakávať, že príliš dlho čakať nebudeme.