Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Mate 30 Pro: Tešiť sa máme na šialené foťáky aj 4...

Huawei Mate 30 Pro: Tešiť sa máme na šialené foťáky aj 4 500 mAh batériu!

6

Huawei Mate 30 Pro bude mať nakoniec na svojej zadnej strane štyri snímače obrazu. Sústredené budú do segmentu v tvare kruhu, čo asi už definitívne potvrdzuje marketingový materiál zverejnený na webe slashleaks.com.

Obrázok to je nekvalitný, ako potvrdenie však bohate stačí. Dizajn zadnej strany je mierne odlišný od toho, ktorý prezentovali neoficiálne vizualizácie. V podstate sa ale príliš nemýlili.

Propagačný obrázok tiež spomína najnovší high-end čipset Kirin 990, ktorý výrobca predstaví 6. septembra na veľtrhu IFA 2019. Zariadenie samotné by malo byť následné predstavené 19. septembra v nemeckom Mníchove.

mate 30 Pro
Foto: slashleaks.com

Zatiaľ vieme, že Huawei Mate 30 Pro bude vybavený 1/1.55″ snímačom obrazu s rozlíšením 40 Mpx, 1/1.7″ snímačom s rovnakým 40 Mpx rozlíšením pre širokouhlú fotografiu, tretí senzor pokryje zábery s optickým priblížením a štvrtý (ToF) bude mať na starosti hĺbku ostrosti.

Polepší si tiež bezdrôtové nabíjanie. Jeho výkon by mal stúpnuť na rozhodne použiteľnejších 25 W, resp. až 27 W. Drôtové nabíjanie ale asi rýchlejšie nebude. Pôvodne sa spomínala hodnota 55 W. Výrobca zrejme zachová 40 W výkon z generácie Mate 20 Pro. Stúpne ale kapacita batérie na 4 500 mAh.

Ďalšie podrobnosti zatiaľ známe nie sú, no určite sa ich včas dozvieme. Spoľahnúť sa môžeme na veľký OLED displej so zakrivenými stranami a zárezom, technológiu 3-rozmerného rozpoznávania tváre či Android 10 v zastúpení užívateľského prostredia EMUI 10.