Úvod Výrobcovia HTC Finančná kríza spoločnosti HTC sa prehlbuje. Lepšie to nebolo ani v druhom...

Finančná kríza spoločnosti HTC sa prehlbuje. Lepšie to nebolo ani v druhom kvartáli

Q2 2019 je už piatym stratovým kvartálom v rade.

0

Spoločnosť HTC si v posledných rokoch nevedie príliš dobre. Svedčia o tom aj posledné správy týkajúce sa patentového sporu na území Spojeného kráľovstva či už piateho stratového kvartálu v rade.

Ako informoval web Phone Arena, výsledky druhého štvrťroku tchajwanskej spoločnosti reprezentujú čistú stratu vo výške až 2,23 miliardy TWD (63,5 milióna EUR), čo je pomerne značný nárast oproti rovnakému obdobiu v minulom roku, kedy toto číslo dosahovalo výšky 2,09 miliárd TWD (59,6 milióna EUR).

HTC však medzi aprílom a júnom prišla o trochu menej peňazí ako v priebehu prvých troch mesiacov tohto roku, a to aj napriek tomu, že dosiahla nižší príjem vo výške 2,81 miliardy TWD (80 miliónov EUR).

Zlepšenie v oblasti hrubej marže

Plusové čísla tchajwanská spoločnosť zaznamenala v oblasti hrubej marže. Tá vzrástla z 2,7 % (Q2 2018) a 14,7 % (Q1 2019) na 20,3 %, teda hovoríme už o šiestom zlepšení v rade. Dobré správy žiaľ nedokážu zatieniť tie zlé. Ako sme už totiž spomenuli vyššie, Q2 2019 je piatym stratovým kvartálom v rade.

Čo sa týka tržieb, posledná správa spoločnosti týkajúca sa júlových výsledkov jasne hovorí o skutočne tragickom výnose vo výške len 0,44 miliardy TWD (12,5 milióna EUR). V tejto oblasti si teda upadajúci výrobca medziročne pohoršil o až 961 miliónov TWD (27,4 milióna EUR).