Úvod Výrobcovia Sony Sony pripravuje šialenosť: Telefón s rolovateľným displejom je vo vývoji!

Sony pripravuje šialenosť: Telefón s rolovateľným displejom je vo vývoji!

0

Huawei a Samsung tento rok ukázali svoje prvé skladacie telefóny. Ak by ho však niekto očakával aj od japonského samuraja, tak môže zostať sklamaný. Spoločnosť Sony vraj už čoskoro vyrukuje s mobilnou novinkou, ktorá neponúkne skladaciu, ale rolovaciu konštrukciu.

Zatiaľ je na svete iba nedokončený prototyp, píše TechSpot. Ten sa však odvoláva na nedávno publikované informácie od renomovaného leakera s menom Max J., podľa ktorého by sme mali rolovací smartfón spoznať buď koncom roka 2019 alebo až začiatkom toho nadchádzajúceho. Vývoj teda ešte nejaký ten mesiac potrvá.

Ak si niekto nevie predstaviť, ako môže taký rolovací telefón vyzerať, tak mu s tým pomôže video vyššie (alebo nižšie). Na záberoch je zachytený prototyp podobne fungujúceho zariadenia z roku 2016, za ktorým stojí Samsung. Flexibilný displej ale tentokrát pochádza od LG.

Eso v rukáve

Novinka od Sony sa postaví tvárou v tvár voči jej dvom úhlavným súperom. Jedným je Galaxy Fold od Samsungu a druhým Mate X od Huawei. Neskôr pribudne ešte kúsok od Xiaomi, no nič bližšie momentálne nevieme. Vieme iba to, že bude podobne ako oba spomenuté modely od konkurencie skladací.

Japonský gigant bude mať preto v rukáve nemalé eso. Rolovacia konštrukcia mu zabezpečí strategickú konkurenčnú výhodu, pretože zatiaľ ako jediný ponúkne konštrukčne odlišnú alternatívu. Používateľov, ktorým nesedí skladacie prevedenie, je bez akýchkoľvek pochýb viac ako dosť, takže má pomerne veľkú šancu uspieť.

5G aj 10x zoom

Šancu uspieť by ale mal mať i z pohľadu technickej špecifikácie. Novinku údajne vybavia čipsetom Snapdragon 855, ktorý pozostáva z 5G modemu, takže si bude rozumieť s mobilnými sieťami piatej generácie. Čo sa pre zmenu týka fotoaparátu, tak ten dostane až 10x priblíženie záberu s veľmi malou stratou kvality. Niečo podobné už dnes ponúka Huawei P30 Pro.

Futuristický dizajn a pokročila hardvérová výbava sa, samozrejme, odrazia na cenovke. Smartfón si podľa všetkého dovolí zaobstarať iba pár vyvolených s ozrutným rozpočtom. Keď zoberieme do úvahy ceny konkurencie, tak zaplatíme od 2 do 3 000 eur.