Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Mate 20 Pro a Mate 10 Pro na Slovensku začali získavať...

Huawei Mate 20 Pro a Mate 10 Pro na Slovensku začali získavať aktualizáciu. Vieme, čo je nové!

1
Huawei Mate 20 Pro

Spoločnosť Huawei distribuuje od 27. júna novú verziu užívateľského prostredia EMUI 9.1 pre zariadenia Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P20 Lite a Huawei 20 RS Porsche Design. 

Okrem toho obdržia aktualizáciu na EMUI 9.1 aj ďalšie zariadenia z produkcie Huawei. Zoznam podporovaných zariadení s približným obdobím aktualizácie sme zverejnili koncom júna.

Ako býva pri veľkých softvérových aktualizáciách zvykom, šíria sa postupne, tzv. vo vlnách. Niektorí užívatelia dostanú oznámenie o aktualizácii skôr, iní neskôr. Aktualizačný balíček môžu zdržať aj operátori, ktorí ho musia schváliť.

Ak vlastníte Huawei Mate 20 Pro alebo jeho predchodcu, Mate 10 Pro, skontrolujte si v nastaveniach dostupnosť aktualizácie. Novú verziu operačného systému s EMUI 9.1 sme zaznamenali dnes dopoludnia na oboch zariadeniach.

EMUI 9.1

Aktualizácia má veľkosť 4,14 GB, resp. 3,82 GB v prípade modelu Mate 10 Pro. Medzi kľúčovými novinkami sa nachádza podpora pre súborový systém EROFS (zlepšuje rýchlosť a plynulosť aplikácií) a technológia GPU Turbo 3.0.

Mate 20 Pro

Master AI v aplikácii fotoaparátu automaticky identifikuje Mesiac a nastaví vhodné parametre pre jeho snímanie (len pre Mate 20 Pro). Po novom si tiež môžete nastaviť video pre prichádzajúce hovory.

Súčasťou aktualizovanej verzie systému je aj nová verzia Huawei Share 4.0, ktorá zrýchľuje prenos dát pri zdieľaní rôznych súborov, ako aj júnová bezpečnostná záplata od Google. Pár drobných zmien sa odohralo v nastaveniach systému a na domácej obrazovke.

Ikony aplikácií majú tvar štvorca so zaoblenými hranami. Vývojári tiež zväčšili rozmer priečinkov, do ktorých sa dajú zoskupovať aplikácie. Pokiaľ ste aktualizáciu pre tieto alebo vyššie spomenuté zariadenia ešte nedostali, v najbližšej dobe vás určite dobehne.