Úvod Výrobcovia Huawei Prvý Huawei smartfón s novým OS má prísť už v októbri

Prvý Huawei smartfón s novým OS má prísť už v októbri

0

Či sa to niekomu páči alebo nie, Huawei je už takmer pripravený nahradiť Android za svoje vlastné softvérové dielo. Alternatíva ponesie názov ARK OS, mala by byť podstatne rýchlejšia ako systém od Google a vďaka novému úniku vieme aj to, že prvý smartfón, ktorý poženie, môže prísť už v októbri.

Nepôjde však o očakávaný high-end Mate 30 alebo Mate 30 Pro, ale o mid-range alebo low-end model pre čínsky trh, tvrdí web GSMArena. Operačný systém sa preto nebude volať ARK OS, ale HongMeng OS. Informácie pochádzajú od viacerých čínskych médií vrátane miestnych analytikov, takže im možno tentokrát dôverovať.

Rozsiahle testovanie

Ako sme už písali, gigant Huawei vybavil približne jeden milión mobilných telefónov novým systémom, aby ho mohol dokončiť priamo v teréne. Súčasťou tohto rozsiahleho testovania, počas ktorého už stihli zistiť veľmi zaujímavú vec, sú aj spoločnosti VIVO či OPPO. Avizovaný ARK OS je údajne až o 60 percent rýchlejší ako Android.

V Európe až budúci rok

Ak by sme sa v októbri predsa len dočkali nových smartfónov s novým operačným systémom, viac ako určite nebudú určené pre európsky trh. Požiadavky miestnych spotrebiteľov sú totiž značne odlišne od tých, ktoré súvisia s čínskym spotrebiteľským trhom. Preto potrebuje Huawei trošku viac času.

Dá sa očakávať, že s ARK OS príde na pulty našich obchodov ako prvý nadchádzajúci model P40 alebo jeho drahší súrodenec P40 Pro. Tie podľa všetkého uzrú svetlo sveta niekedy v marci, čo je približne pol roka od uvedenia prvého smartfónu pre Čínu. Šesť mesiacov by im malo bohate stačiť.