Úvod Novinky Google Google: Automatické odstránenie aktivity v aplikáciach a na webe je už dostupné

Google: Automatické odstránenie aktivity v aplikáciach a na webe je už dostupné

0

Google začiatkom mája ohlásil, že užívateľom svojich služieb sprístupní možnosť automatického odstraňovania údajov o histórii umiestnenia a aktivite v aplikáciách a na webe. Nové nastavenie je po niekoľkých týždňoch od ohlásenia dostupné. 

Nový ovládací prvok nájdu v nastaveniach svojho účtu Google užívatelia zariadení s OS Android a tiež s iOS. V účte Google stačí prejsť na kartu Riadenie aktivity (TU), kliknúť na položku Spravovanie aktivity a vybrať automatické odstránenie.

V súčasnom stave sú údaje o aktivite uložené dovtedy, dokým ich manuálne neodstránite. Pod taktovkou nového nastavenia sa však budú tieto údaje odstraňovať automaticky, pokiaľ sú staršie ako 3 alebo 18 mesiacov. Voľba je na užívateľoch.

vymazanie

Google hovorí, že vďaka uloženej aktivite môže užívateľom poskytovať lepšie služby všade, kde používajú účet Google. Ide hlavne o vyhľadávanie, objavovanie nového obsahu alebo sledovanie multimédií.

automaticke odstranenie

Automatické odstraňovanie údajov tak nemusí byť povinnou jazdou, pokiaľ ste so správou a službami Google spokojní. Ak ale preferujete striktnejšiu správu týchto údajov, nastavenie si určite zmeňte.

Na karte História polohy sa nám nastavenie s automatickým odstraňovaním údajov ešte neobjavilo. Google novinku zavádza do praxe od dnešných dní a postupne sa v účte Google zobrazí všetkým užívateľom.

Očakáva sa, že automatické odstraňovanie dát tvorcovia v budúcnosti rozšíria aj na ďalšie oblasti, ktoré sú súčasťou nastavení riadenia aktivity.