Úvod Huawei Huawei P30 Lite Huawei P30 Lite je už konečne dostupný aj u nás. Toto je...

Huawei P30 Lite je už konečne dostupný aj u nás. Toto je jeho cena a výbava

3

Huawei P30 Lite bol tento rok na náš trh uvedený neskôr. Kým v minulom roku Lite verzia vlajkové lode predbehla, teraz prichádza až po nich. A vôbec to nevadí.

O zariadení Huawei P30 Lite sme už informovali v minulom článku, a to vďaka predstaveniu verzie určenej pre filipínsky trh. Razítko oficiálnosti pre naše končiny získava dnes.

Zopakujeme, že model P30 Lite disponuje 6,15″ LCD obrazovkou s rozlíšením 1080 x 2312 pixelov a certifikáciou TÜV Rheinland Eye Comfort. Obrazovka má byť šetrná k očiam.

huawei P30 Lite

Tak ako vlajkové lode, aj P30 Lite sa zameriava na mobilnú fotografiu. V tejto triede zariadení sa uchytí 48 Mpx snímač obrazu so svetelnosťou f/1.8, ktorému asistuje 2 Mpx senzor pre vnímanie hĺbky scény a širokouhlý 8 Mpx senzor (f/2.4) ideálny napr. pre fotenie krajiniek.

huawei P30 Lite

Zariadenie je schopné natáčať videá vo FHD rozlíšení. Výrez v tvare kvapky ukrýva 24 Mpx selfie fotoaparát. Počítať môžeme s rôznymi režimami snímania, ktoré podporuje umelá inteligencia s automatickým rozpoznávaním scény.

huawei P30 Lite

Výkon bude dávkovať čipset Kirin 710 kombinovaný so 4 GB operačnou pamäťou a 128 GB úložiskom. Priestor zostáva aj pre 256 GB pamäťovú kartu. Celodennú výdrž na jedno nabitie garantuje 3340 mAh batéria s rýchlym nabíjaním QuickCharge.

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite je v predaji od 1. mája za maloobchodnú odporúčanú cenu 359 EUR. Do ponuky ho zároveň zaradili/zaradia operátori Orange, Telekom a O2. Vybrať si budeme môcť z troch farebných prevedení – Pearl White, Peacock Blue a Midnight Black.