Úvod Novinky Android Dočkali sme sa: Android notifikácie prichádzajú priamo do Windows 10!

Dočkali sme sa: Android notifikácie prichádzajú priamo do Windows 10!

1

Microsoft minulý rok počas vývojárskej konferencie predstavil funkcionalitu „Your Phone,“ ktorá umožňuje získať priamy prístup k správam, fotografiám a notifikáciám z vášho smartfónu. Teraz Microsoft sprístupňuje práve preposielanie notifikácií z Android zariadení. Všetky novinky sa týkajú Windows 10.

Možnosť preposielať notifikácie z Android smartfónu do Windows 10 sa objavila beta testerom ako súčasť verzie pre Insiderov.

Nová funkcia používateľom umožňuje získať prehľad o notifikáciách či nových správach z Androidu bez toho, aby sa musel svojho smartfónu čo i len dotknúť. Okrem toho môžu notifikácie odstrániť individuálne alebo všetky naraz. Zmeny na PC sa prejavia aj na Android smartfóne.

Bohužiaľ, momentálne to vyzerá tak, že s notifikáciami sa inak narábať nedá. Nedá sa odpisovať ani robiť ďalšie zmeny. V budúcnosti sa to môže zmeniť. V tejto verzii je možné toto:

  • Zobraziť prichádzajúce notifikácie v reálnom čase
  • Zobraziť všetky notifikácie zo smartfónu na jednom mieste
  • Vybrať si, ktoré notifikácie sa majú preposielať aj na počítač
  • Odstrániť notifikácie po jednej alebo všetky naraz

Microsoft novú aktualizáciu posiela postupne všetkým beta testerom, ktorí používajú verziu 1803 (RS4). Záujemcovia budú potrebovať Android smartfón s 1 GB operačnou pamäťou RAMAndroid 7.0 Nougat a novším.