Úvod Novinky Samsung Galaxy Tab A 10.1 oficiálne: Lacný tablet s kvalitnou konštrukciou je...

Samsung Galaxy Tab A 10.1 oficiálne: Lacný tablet s kvalitnou konštrukciou je tu!

0

Tablety sú väčšinou považované za sekundárne zariadenia, do ktorých užívatelia nechcú investovať toľko prostriedkov ako napríklad do vlajkového smartfónu. Veľká obrazovka tabletu sa hodí hlavne pri konzumácii multimediálneho a textového obsahu.

Na trhu sa nachádza niekoľko modelov cenovo dostupnejších tabletov, ktoré síce neponúkajú takú vysokú špecifikáciu ako ich vlajkoví súrodenci, no svoju prácu odvedú dobre. Najnovšie sa k nim pridáva inovovaný Galaxy Tab A 10.1 od Samsungu.

Samsung Galaxy Tab A 10.1 stojí na len 209 EUR vo WiFi verzii a 269 EUR v prevedení so SIM kartou. Jeho veľký, 10,1-palcový IPS LCD displej disponuje rozlíšením 1200 x 1920 pixelov a svietivosťou 400 nitov.

samsung

Obrazovka je zasadená do štýlového tela z kovu so štíhlejšími okrajmi, ktoré je hrubé len 7,5 milimetra. Celé dielo váži 470 gramov. Výkon zabezpečuje procesor s názvom Lassen O+. Ak tento názov vidíte prvýkrát, nie ste sami. Podľa jeho špecifikácie (Octa 2 x 1,8 GHz + 6 x 1,6 GHz) môžeme odhadnúť, že ide o modifikovaný, resp. iba premenovaný 14nm Exynos 7904.

samsung

Internú 32 GB pamäť je možné rozšíriť o 512 GB prostredníctvom microSD karty. Operačná pamäť môže mať 2 alebo 3 GB. Dobre vyzerá 6 150 mAh akumulátor, vďaka ktorému by tablet nemal zhasnúť po pár krátkych hodinách používania. Hlavný 8 Mpx fotoaparát so svetelnosťou f/1.9 využijete napr. pri snímaní dokumentov alebo inej činnosti spojenej s produktivitou.

Potešia stereo reproduktory s podporou pre Dolby Atmos.

samsung

S tabletom je kompatibilná dokovacia stanica POGO a zaobstarať sa dajú aj rôzne puzdrá, ktoré zariadenie ochránia pri prenášaní. Na Slovensku bude toto zariadenie dostupné od 1. apríla v čiernej a striebornej farbe za odporúčanú cenu, ktorú sme už spomenuli v úvode článku.