Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Fold mal prísť dnes. Nakoniec je všetko inak

Samsung Galaxy Fold mal prísť dnes. Nakoniec je všetko inak

0

Predaj skladacieho smartfónu Samsung Galaxy Fold sa odkladá na neurčito. S rozhodnutím prišla samotná spoločnosť počas sviatočného víkendu. Zrušené boli aj naplánované udalosti spojené s uvedením Foldu na trh nie len v Európe, ale aj v Číne.

Za rozhodnutím stoja problémy spojené s displejom, ktorý sa kazil častejšie, než je pre Samsung akceptovateľné. Displej na Galaxy Fold sa pritom kazil z dvoch dôvodov. Prvým je chybný pántik, ktorý dokázal preraziť dieru do samotného panela a tým druhým sú samotní ľudia, ktorí z displeja strhávali fóliu, ktorá ho chránila.

Samsung vo svojom vyjadrení odkazuje, že nový dátum spustenia predaja oznámi v nadchádzajúcich týždňoch. Najskôr sa chce poriadne pozrieť na pokazené kusy a spracovať spätnú väzbu od ľudí, ktorí zariadenia testovali.

Samsung Galaxy Fold
Foto: Marques Brownlee

Spravíme všetko pre to, aby sme zosilnili ochranu displeja. Zároveň sa postaráme o to, aby všetci vedeli ako sa starať o svoje zariadenie, vrátane ochrannej vrstvy, ktorá chráni displej,“ odkazuje Samsung.

Samsung Galaxy Fold sa mal začať oficiálne predávať dnes, 26. apríla. To sa teraz, prirodzene, nestane. Na druhej strane „rieky“ je Huawei, ktorý má podľa dostupných informácií úspešne pracovať na dokončení skladacieho modelu Mate X. O tom, kedy sa zariadenie objaví na trhu sa stále špekuluje. Jeden zdroj tvrdí, že to bude už v júni, zatiaľ čo druhý si je istý, že to bude až v septembri.