Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy A80 oficiálne: Miniatúrne rámiky a revolučný fotoaparát

Samsung Galaxy A80 oficiálne: Miniatúrne rámiky a revolučný fotoaparát

2

Samsung dnes v talianskom Miláne predstavil niekoľko noviniek z radu Galaxy A. Azda najzaujímavejší je nový Galaxy A80, ktorý prichádza s inovatívnou konštrukciou. Chýba mu totiž predný fotoaparát, ktorý nahradili zadné senzory.

Samsung Galaxy A80: Fotoaparáty, ktoré sa samé otočia

Samsung Galaxy A80 je podľa slov spoločnosti určený primárne pre mladšiu generáciu, ktorá si dá potrpieť na kvalite fotoaparátu. Aj z toho dôvodu je vybavený až 48 Mpx hlavným fotoaparátom, 8 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom a tretím senzorom pre meranie hĺbky záberu. Samsung zariadenie vybavil špeciálnym výsuvným systémom, ktorý dokáže zadný fotoaparát otočiť o 180 stupňov, po čom sa z neho stáva predný fotoaparát.

Súčasťou Galaxy A80 je aj špeciálny režim určený pre natáčania stabilizovaného videa. Videorežim Super Steady je súčasťou aj nových vlajkových lodí spoločnosti, Galaxy S10. Vo fotoaparáte sa po vzore ďalších smartfónov objavuje aj umelá inteligencia, ktorá je schopná optimalizovať nastavenia až pre 30 rôznych scén, ktoré sama deteguje.

Samsung Galaxy A80: Displej cez celú prednú stranu

Jedným z hlavných ťahákov je okrem zaujímavo riešených fotoaparátov aj jeho 6,7“ Super AMOLED FHD+ displej, ktorý nemá žiadne výrezy ani otvory. Displej New Infinity patrí medzi jedny z najväčších, aké Samsung využil pri smartfóne, a tak je jednoznačne určený pre ľudí,  ktorí milujú multimédiá.

Samsung Galaxy A80: Batéria na celý deň

Samsung Galaxy A80 disponuje batériou s kapacitou 3 700 mAh, ktorá je vybavená superrýchlym nabíjaním o výkone až 25 W. Pre Samsung je to veľká zmena, keďže jeho zariadenia (vrátane Galaxy S10) sa nabíjajú citeľne pomalšie.

Výrobca upozorňuje, že zariadenie je vybavené inteligentnými funkciami, ktoré sleduje využitie batérie, procesora a RAM, podľa čoho upravuje niektoré parametre. Výsledkom by malo byť rýchlejšie spustenie aplikácie, ktoré používate najčastejšie a samozrejme aj nižšia spotreba batérie.

Samsung Galaxy A80: Špecifikácia

  • Displej: 6,7“ Super AMOLED, New Infinity, FHD+ (2 340 x 1 080)
  • Čipset: Snapdragon 7150, 8-jadrový (2x 2.2 GHz, 6x 1.7 GHz)
  • Pamäť: 8 GB RAM a 128 GB úložisko bez možnosti rozšírenia
  • Fotoaparáty: 48 Mpx (f/2.0) hlavný, 8 Mpx ultraširokouhlý (123 stupňov), 3D Depth, otočný fotoaparát
  • Batéria: 3 700 mAh, 25 W rýchlonabíjanie
  • Operačný systém: Android 9 Pie
  • Rozmery: 165,2 x 76,5 x 9,3 mm
  • Dizajn: Sklo + hliníková konštrukcia, čierne prevedenie
  • Cena: 649 €
  • Dostupnosť: koniec mája

Samsung GAlaxy A80: Cena a dostupnosť

Samsung Galaxy A80 bude na Slovensku dostupný koncom mája v čiernom prevedení za odporúčanú maloobchodnú cenu 649 €. Viac informácií prinesieme hneď ako skončí tlačová konferencia.