Úvod Výrobcovia Sharp Ešte lepší skladací displej? Sharp ukazuje, ako môže vyzerať budúcnosť

Ešte lepší skladací displej? Sharp ukazuje, ako môže vyzerať budúcnosť

0

Segmente malých OLED panelov stále kraľuje Samsung, za sebou má rovnako kórejské LG a postupne sa do tohto klubu pridáva čoraz viac výrobcov. Displejom vyrobeným OLED technológiou sa začalo venovať aj japonské JDI.

Sharp sa začal výrobe OLED obrazoviek venovať v polovici minulého roka. Už v októbri predstavila táto spoločnosť Aquos Zero – prvý smartfón, ktorý vybavila vlastným OLED displejom.

Sharp najnovšie prekvapuje skladacou OLED obrazovkou, ktorá má uhlopriečku 6,18-palca a rozlíšenie 1440 x 3040 pixelov, uvádza server oled-info.com. Aj keď je najnovšia obrazovka stále prototypom, rozhodne stojí za pohľad.

OLED
Foto: oled-info.com

Takto nejak si totižto predstavujeme využitie flexibilných obrazoviek v novodobých „vyklápačkách“, teda akýchsi nástupcov kedysi populárnych mobilov s konštrukciou do V. Samsung a Huawei využili ohybné obrazovky väčších rozmerov a pretvorili ich do pomerne atypických a nie zrovna najkrajších zariadení.

Pri pohľade na displej od Sharp si vieme lepšie predstaviť obnovenú Motorola Razr, z ktorej máme zatiaľ k dispozícii len nákresy z patentovej prihlášky. Sharp tvrdí, že ich nový displej znesie 300 000 ohybov, čo je viac ako dosť. Podľa všetkého by sa mal dať sklopiť aj do opačnej strany.

Pozrite si prototyp na videu od oled-info.com.