Úvod Výrobcovia HTC ZOZNAM: HTC konečne aktualizuje zariadenia na Android 9 Pie

ZOZNAM: HTC konečne aktualizuje zariadenia na Android 9 Pie

Aspoň niečo.

2
ufs 3.0
HTC U11 a mnohé ďalšie súčasné vlajkové lode používajú úložiská štandardu UFS 2.0 a UFS 2.1

Taiwanská spoločnosť HTC nezažíva práve dobré časy. Január 2019 bol pre tohto výrobcu vôbec najhorším mesiacom, o čom vypovedá masívny medziročný pokles tržieb.

Spoločnosť HTC pritom v minulosti patrila medzi hlavných inovátorov mobilného priemyslu a pohybovala sa v TOP päťke najväčších svetových výrobcov. HTC si v poslednom období nežiadala pozornosť, čo sa teraz mení.

Výrobca sa rozhodol informovať o príprave aktualizácie na Android 9 Pie pre svoje posledné vlajkové lode. Ohlásenie a samotná distribúcia síce prichádza neskôr, ako by sme si želali, je však vítaná.

Android 9 Pie bude v priebehu druhého štvrťroka, teda od apríla do júna, dostupný pre vlajkové lode HTC U11 (jún 2017), HTC U11+ (december 2017) a HTC U12+ (jún 2018). V zátvorkách vidíte obdobie, kedy boli zariadenia oficiálne predstavené verejnosti.

HTC U12+
HTC U12+

HTC pripomína, že dostupnosť aktualizácie sa môže líšiť v závislosti od konkrétnej krajiny alebo operátora. Tento aspekt je typický pre väčšinu softvérových aktualizácií, ktoré sú určené smartfónom.

Paradoxne, drahšie vlajkové lode dostanú aktualizáciu oveľa neskôr ako HTC U11 Life zo strednej triedy. Tento model bol aktualizovaný ešte v minulom roku. Jeho výhoda však tkvela v programe Android One. Disponuje teda čistým operačným systémom.