Úvod Výrobcovia Samsung Samsung reaguje: Huawei sa mýli, náš dizajn je lepší a dáva väčší...

Samsung reaguje: Huawei sa mýli, náš dizajn je lepší a dáva väčší zmysel

1

Rok 2019 je rokom, kedy sa veľkí výrobcovia púšťajú do nového súboja. Snažia sa totiž vyrobiť skladací telefón, ktorý bude najkvalitnejší, najrozumnejší a najlepšie premyslený. Svoje zbrane vytiahli aj dvaja najväčší výrobcovia – Samsung a Huawei. Tí sa navzájom vôbec nešetria.

Huawei len nedávno Samsungu odkázal, že jeho dizajn zariadenia ani zďaleka nie je taký dobrý ako ten ich. Čínsky výrobca dokonca zašiel tak ďaleko, že mal podobný dizajn zamietnuť už dávno, lebo jednoducho nedával zmysel.

Teraz sa ozýva aj juhokórejský Samsung. V jeho mene totiž v rozhovore pre Australian Financial Review hovoril vrcholový predstaviteľ Eui-Suk Chang, ktorý má na starosti vývoj a výskum. Ten si myslí, že dizajn, ktorý nasadil Huawei sa ľahko poškodí, pretože displej je na vonkajšej strane a zároveň je plastový.

Huawei Mate X

Ak zvolíte prístup, aký si zvolil Samsung, displej jednoducho úplne zakryjete. Ak však pôjdete smerom, ktorý si zvolil Huawei, riskujete poškodenie alebo úplné zničenie pri páde,“ vysvetľuje.

Momentálne je však stále príliš skoro odhadnúť, ktorý z dizajnov bude úspešnejší. To ukážu až prvé používateľské skúsenosti, ku ktorým sa, pevne veríme, dostaneme už v priebehu roka.