Úvod Huawei Huawei P30 Pro Huawei P30 Pro bude mať šialený 10x zoom! Pozrite si prvé zábery

Huawei P30 Pro bude mať šialený 10x zoom! Pozrite si prvé zábery

Huawei plánuje predstaviť šialený telefón.

6

Huawei ešte minulý rok uviedol už teraz extrémne úspešný model P20 Pro, ktorý so sebou priniesol nemalé technologické inovácie. Medzi tie najhlavnejšie patril samozrejme fotoaparát, resp. celý systém, ktorý na prvý pohľad dokázal aj nemožné. Teraz to vyzerá tak, že chystaný Huawei P30 Pro poriadne dvihne latku.

Počas MWC 2019 sme videli, ako jeden čínsky výrobca, OPPO, uviedol 10x optický zoom bez straty kvality určený pre smartfóny. Je to technológia, ktorá ľudí donúti otočiť hlavou smerom k zariadeniu, čo chce využiť aj Huawei. Nový P30 Pro, ktorý uvidíme už 26. marca v Paríži toho má byť dôkazom.

No a ako vlastne vieme, že P30 Pro ponúkne 10x optický zoom? Potvrdil to viceprezident mobilnej divízie Huawei, Bruce Lee, ktorý na čínskej sociálnej sieti Weibo zdieľal 4 fotografie nedávno nainštalovaného 5G vysielaču. Ak sa na ne lepšie pozriete, zistíte, že sú fotené z jedného miesta. To miesto je od vysielača poriadne vzdialené.

Ultraširokouhlý záber
Štandardný fotoaparát (bez zoomu)
5x zoom
10x zoom

Je teda viac než pravdepodobné, že Huawei P30 Pro ponúkne ultraširokouhlý fotoaparát, klasický fotoaparát a potom 5x a 10x zoom. Prekvapujúca je kvalita záberu pri tak veľkom priblížení. Huawei má v P30 Pro nasadiť aj nový CMOS senzor schopný spracovať všetky zábery. Viac sa dozvieme už 26. marca.