Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi chystá šialenosť: Skladací telefón na ďalších záberoch!

Xiaomi chystá šialenosť: Skladací telefón na ďalších záberoch!

1

Renomovaní výrobcovia smartfónov už čoskoro vytiahnu skladacie esá. Spraví tak Apple, Samsung, LG, Huawei a výnimkou, samozrejme, nebude ani čínske jabĺčko. Aj spoločnosť Xiaomi však pôjde svojou vlastnou cestou, preto sa dočkáme modelu, ktorý má tiež ponúknuť odlišné konštrukčné prevedenie.

Odlišné bude v tom, že tento avizovaný čínsky telefón zložíme až na dvoch miestach, nielen na jednom ako pri konkurenčných kúskoch. Vďaka tomu vynikne, aj keď zaň zaplatíme podstatne menej.

Jedinečné konštrukčné prevedenie skladacieho kúsku od Xiaomi sme už mali dokonca príležitosť vidieť i na autentickom videu priamo od jedného zo zakladateľov spoločnosti. Príliš veľa detailov nám ale vtedy neukázal. Veci sa zmenili až potom, čo holandský server LetsGoDigital zverejnil sériu špičkovo spracovaných renderov, kde nám futuristická mobilná novinka pózuje hneď z viacerých uhlov pohľadu.

Render skladacieho telefónu od Xiaomi
Render skladacieho telefónu od Xiaomi (ZDROJ LetsGoDitital)
Render skladacieho telefónu od Xiaomi
Render skladacieho telefónu od Xiaomi (ZDROJ LetsGoDitital)
Render skladacieho telefónu od Xiaomi
Render skladacieho telefónu od Xiaomi (ZDROJ LetsGoDitital)

Až dve miesta

Skladací smartfón z dielne čínskeho jabĺčka zaútočí na konkurenciu jedinečným konštrukčným prevedením. Namiesto toho, aby sme zariadenie skladali alebo rozkladali prostredníctvom jedného zhybu priamo v strede, použijeme zhyb na jednej aj druhej polovici konštrukcie.

Tým dokážeme meniť veľkosť uhlopriečky flexibilného displeja podľa toho, čo v danej chvíli potrebujeme. Väčšia obrazovka sa logicky hodí pri pozeraní filmov a menšia zase pri pohybe, pretože šetrí drahocenný priestor vo vrecku.

K predstaveniu skladacieho modelu od Xiaomi môže dôjsť už počas podujatia Mobile World Congress 2019, ktoré otvára svoje brány koncom februára.