Úvod Výrobcovia Samsung Tlačidlo Bixby si budeme môcť nastaviť podľa seba. Samsung ustúpil

Tlačidlo Bixby si budeme môcť nastaviť podľa seba. Samsung ustúpil

10
Tlačidlo Bixby modelu Galaxy S8+

Ak ste hrdým majiteľom niektorej z novších vlajkových lodí Samsung Galaxy, na boku zariadenia máte k dispozícii hardvérové tlačidlo, ktoré primárne slúži pre aktiváciu digitálneho asistenta Bixby.

Takéto fyzické tlačidlo pre okamžitú aktiváciu preferovanej funkcie môže byť veľmi praktické, teda, pokiaľ sa nesústreďuje len na jednu jedinú funkciu.

Samsung nedovoľuje zmeniť funkčný charakter tohto tlačidla, čo donútilo nadšených vývojárov zapracovať na alternatívnych riešeniach, aplikáciách, pomocou ktorých by sa dala funkcia zmeniť.

Samsung ale nakoniec ustúpil a potvrdzuje, že aktualizáciou sprístupní nastavenie Bixby tlačidla čiastočne podľa vôle užívateľa. Týka sa to všetkých vlajkových lodí, ktoré dostali, alebo v najbližšej dobe dostanú aktualizáciu na Android 9 Pie.

Samsung Galaxy S9+
Samsung Galaxy S9+ (Lukáš Zachar)

To je určite dobrou správou. Namiesto asistenta, ktorého nepoužívate, tak dokážete otvoriť niektorú z aplikácií tretích strán, poprípade aktivujete niektorú z funkcií zariadenia. Jedným stlačením tlačidla napr. zapnete tichý režim, otvoríte aplikáciu Google máp a tak podobne. Po aktualizácii to bude iba na vašom rozhodnutí.

Je však dôležité vedieť, že sa asistenta Bixby nezbavíte úplne. Ak pre vlastné potreby použijete funkciu jedného stlačenia tlačidla, Bixby sa presunie pod dvojité stlačenie, resp. naopak. Dlhým podržaním tlačidla aktivujete hlasové príkazy.

Android 9 Pie už putuje do modelov Galaxy S8, Galaxy S8+, Note 8 a novších. Na rozviazanie Bixby rúk tak nebudete čakať dlho, pokiaľ ste už aktualizáciu náhodou nedostali.