Úvod Výrobcovia Motorola Motorola rozbieha aktualizácie na Android 9 Pie. Týka sa to týchto zariadení

Motorola rozbieha aktualizácie na Android 9 Pie. Týka sa to týchto zariadení

0

Motorola len prednedávnom predstavila nový rad zariadení Moto G7, no zároveň nezabúda na jeho predchodcov. Výrobca začína s rozposielaním aktualizácie na Android 9 Pie pre Moto G6, G6 Play a taktiež pre Moto Z3 Play.

Aktualizácia pre Moto G6 a G6 Play sa objavila v USA ešte koncom minulého roka. Momentálne hlási dostupnosť aktualizácie Brazília, ktorá je pre značku dôležitým trhom. V tejto krajine sa napríklad konajú aj oficiálne predstavenia smartfónov Motorola.

Aby toho nebolo málo, do klubu aktualizovaných zariadení sa pridáva aj Motorola Moto Z3 Play, ktorú sme testovali vlani v septembri ešte s OS Android 8.1 Oreo.

Motorola moto Z3 Play
Motorola Moto Z3 Play

Vzhľadom na aktuálne informácie sa dá očakávať, že tvorcovia aktualizáciu postupne potlačia do ďalších regiónov sveta, vrátane Európy. Trvať to síce môže pár týždňov, no je dobré vedieť, že je aktualizácia na ceste.

S novšou verziou softvéru vlastníci získajú lepšiu výdrž na jedno nabitie vďaka tzv. adaptácii batérie, majitelia daných zariadení sa tiež môžu tešiť na vylepšené notifikácie a prvky ovládania, lepšiu bezpečnosť, optimalizáciu alebo napríklad nové ovládanie hlasitosti a aktualizované emoji.

Aktualizácia sa v priebehu času ohlási sama formou upozornenia. V každom prípade si ale môžete jej dostupnosť skontrolovať priamo v nastaveniach, v časti systém, resp. informácie o zariadení.