Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 FOTO: Toto je najlacnejší Samsung Galaxy S10e! Snímač odtlačkov nemá v displeji

FOTO: Toto je najlacnejší Samsung Galaxy S10e! Snímač odtlačkov nemá v displeji

2

Samsung Galaxy S10 sa nám za posledné týždne ukázal hneď na niekoľkých fotografiách. Teda, ukázali sa nám dva väčšie modely – S10 a S10+. Najmenší z trojice, Galaxy S10e sa doteraz schovával pod rúškom tajnosti, čo sa dnes mení. Galaxy S10e si môžeme obzrieť v celej jeho kráse.

Zaujímavé je, že zariadenie na fotografiách pravdepodobne pochádza z interného prostredia Samsungu, o čom svedčí vodoznak, ktorý môže firme pomôcť identifikovať zodpovedného človeka. Tak či onak, poďme sa pozrieť na to, čo všetko čaká záujemcov o S10e. Nie je toho málo.

Samsung Galaxy S10e ponúkne Infinity-O displej, teda panel s malým výrezom pre predný fotoaparát. Samotný otvor je veľký takmer 0,5 mm a dosť sa podobá na riešenie, ktoré sme videli už pri Galaxy A8s.

Väčší otvor mal vplyv aj na samotný softvér. Samsung musel zväčšiť výšku hornej lišty, v ktorej sa zobrazuje stav batérie či informácie o pripojení. Čo sa samotného rozhrania týka, pochopiteľne sa pozeráme na nový One UI bežiaci na Android 9.0 Pie.

Špičková výbava

Telefón poháňa rovnaký procesor ako zvyšné dva modely – Snapdragon 855/Exynos 9820, ktorému sekunduje 6 GB operačná pamäť RAM128 GB úložisko. Na zadnej strane sú na rozdiel od S10 a S10+ uložené len dva fotoaparáty a chýba ešte jedna funkcia – reverzné nabíjanie batérie.

Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10e bude ako jediný dostupný v žltej farbe, no dostupný bude aj v čiernom, zelenom a bielom prevedení. K predstaveniu dôjde už 20. februára, takže presne o 2 týždne. Priamy prenos budete môcť sledovať priamo na TECHBYTE. Začína už o 20:00. Predobjednávky majú začať deň na to a oficiálny predaj zas 8. marca.