Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Zlé správy: Snímač odtlačkov v Galaxy S10 si možno nebude rozumieť s...

Zlé správy: Snímač odtlačkov v Galaxy S10 si možno nebude rozumieť s ochrannými sklami

7

Pre tých z vás, ktorí si svoje smartfóny radi chránia tak, ako sa dá, máme zlé správy. Nové informácie totiž naznačujú, že snímač odtlačkov prstov v Galaxy S10 zapustený do displeja nebude fungovať s ochrannými sklami.

Minimálne dva modely Galaxy S10 – klasický Galaxy S10 a Galaxy S10+ ponúknu nové snímače odtlačkov prstov priamo v displeji. Očakáva sa, že Samsung v nich nasadí ultrazvukovú technológiu, ktorá je rýchlejšia, presnejšia a spoľahlivejšia. Má však aj jednu veľkú nevýhodu.

Spoločnosť Armadillotek vyrába puzdrá s integrovaným ochranným sklom, ktoré chránia telefón spredu, zboku aj zozadu. Podľa informácií, ktoré publikovali na Twitteri už puzdrá otestovali na skutočných kusoch Galaxy S10 a výsledok ich donútil prehodnotiť celkový dizajn puzdier. Cez ochranné sklo totiž nefunguje snímač odtlačkov prstov. Aj preto sa rozhodli, že puzdrá pre S10 takéto sklo nebudú mať.

Informácia od Armadillotek je však čiastočná, resp. neúplná. Nevieme, aké materiály využili. Je veľký rozdiel medzi plastom a sklom. Zároveň nevieme, či Samsung neplánuje vlastné riešenie, ktoré by fungovalo so snímačom (náš tip je, že áno). Viac sa dozvieme už vo februári, resp. v marci keď sa zariadenia začnú predávať.