Úvod Výrobcovia Samsung Samsung spustil výrobu 1 TB pamäťových modulov pre mobilné zariadenia

Samsung spustil výrobu 1 TB pamäťových modulov pre mobilné zariadenia

0

Kórejský Samsung ako najväčší výrobca polovodičových komponentov na svete opäť posúva hranice v odvetví ukladania dát. Započal totižto hromadnú výrobu prvej 1 TB pamäte štandardu eUFS 2.1.

Nová pamäť od Samsungu pritom nie je len veľká, ale aj rýchla. Porovnanie rýchlostí najlepšie ukáže tabuľka nižšie v texte, kde ju výrobca porovnáva s predchádzajúcimi generáciami svojich pamätí.

Nový typ pamäte nerieši žiadny existujúci problém s nedostatkom miesta pre ukladanie dát. Predstavuje skôr ukážku schopností kórejského výrobcu ako lídra segmentu, ktorý dokáže vyrobiť pamäť pre tých najnáročnejších zákazníkov a hlavne pre budúcnosť spojenú s čoraz objemnejším multimediálnym obsahom.

samsung

To, že je takáto pamäť v súčasnosti drahá, netreba ani pripomínať. Stačí sa pozrieť na najlepšiu verziu minuloročného Samsung Galaxy Note 9, ktorý svojim zákazníkom taktiež ponúkol 1 TB úložné miesto.

To ale bolo vytvorené 512 GB internou pamäťou a dodatočnou 512 GB pamäťovou kartou. Predávať sa začal s cenou 1 250 EUR.

Bude tohtoročný Samsung Galaxy Note 10 vybavený novým 1 TB pamäťovým modulom? Zrejme áno. Samsung Galaxy S10 ho s najväčšou pravdepodobnosťou nedostane, keďže sa jeho výroba ešte len začala. S 512 GB verziou ale počítať môžeme.

Aj keď väčšine užívateľov bohate stačí také 64 alebo 128 GB miesto pre dáta, je dobré vedieť, že nároky budúcnosti sú pokryté už teraz.