Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy S10 má ponúknuť rýchlejšie bezdrôtové nabíjanie ako Mate 20 Pro

Samsung Galaxy S10 má ponúknuť rýchlejšie bezdrôtové nabíjanie ako Mate 20 Pro

0

Nadchádzajúca vlajková loď z dielne spoločnosti Samsung nám podľa všetkého odhalila jednu zo svojich hlavných prednostní. Okrem rýchlejšieho drôtového možno od Galaxy S10 očakávať i rýchlejšie bezdrôtové nabíjanie, ktoré bude dokonca ešte rýchlejšie ako v prípade obávaného Huawei Mate 20 Pro.

O akých rozdieloch teda hovoríme? Ako informuje server TechRadar, súčasná úroveň dostupnej technológie umožňuje juhokórejskému výrobcovi, aby smartfón vybavil výkonom 27 W. Spomínaný konkurent z Číny sa nabíja prostredníctvom štandardnu Qi pri kadencii skromnejších 15 W.

S týmto odhalením prišiel renomovaný leaker Ice universe, ktorý len pred pár dňami prezradil, že „15 W nabíjanie bude históriou“. Tým s najväčšou pravdepodobnosťou narážal na súčasnú technológiu v high-end smartfónoch spoločnosti Samsung, ako je napríklad Galaxy S9.

Najbližšie predstavenie prinesie Galaxy S10, takže všetko nasvedčuje tomu, že sa tu bavíme o jednej z predností nadchádzajúcej vlajkovej lode. Deň D nastane ešte pred začiatkom každoročného podujatia MWC 2019, čiže koncom februára, a okrem obyčajného modelu predstavia aj niekoľko mierne odlišných verzií vrátane kúsku s 5G konektivitou.