Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Čaká nás revolúcia? Samsung Galaxy S10 ponesie batériu z grafénu!

Čaká nás revolúcia? Samsung Galaxy S10 ponesie batériu z grafénu!

Vylepšená bezpečnosť aj podstatne rýchlejšie nabíjanie!

0

Smartfón Galaxy S10 by mal vynikať hneď po viacerých smeroch, a to vrátane batérie. Teda aspoň sa tak šušká v kuloároch, kde spomínajú použitie nezvyčajného materiálu. Samsung vraj siahol po graféne, ktorý otvoril dvere vyššej bezpečnosti a podstatne rýchlejšiemu nabíjaniu.

Treba však zároveň podotknúť, že ide o veľmi veľkú špekuláciu. To znamená, že ju treba brať s nadštandardnou rezervou. Nestojí za ňou žiadny ostrieľaný leaker a ani žiadny renomovaný server, ale čínska sociálna sieť Weibo, kde bola pôvodne objavená. V týchto dňoch ju už spomína napríklad i BGR.

Aj keď sa o akumulátoroch z grafénu hovorí celkom dlho, ani jeden výrobca z mobilného priemyslu ich ešte zatiaľ nepoužil vo svojich smartfónoch. Teda aspoň nie v modeloch, ktoré sú dostupné na pultoch obchodov. Do úvahy teda pripadajú iba nedokončené prototypy a o tých takmer nikdy nič nevieme.

Bezpečnosť aj rýchlosť

Ak by inžinieri z radov spoločnosti Samsung predsa len siahli po batériách z grafénu, nový Galaxy S10 zaujme obrovskú pozornosť médií i širokej verejnosti. Ide totiž o tú oblasť hardvérovej výbavy, kde sme sa už celkom dlho nedočkali žiadnej poriadnej inovácie.

Avizovaný smartfón by v takom prípade neohrozoval používateľov potenciálnou explóziou, netrápilo by ich žiadne prehrievanie a zároveň im ponúkne oveľa rýchlejšie nabíjanie, o čom sme mohli počuť ešte koncom decembra. Nový materiál vtedy ale ešte takmer nikto nezmienil.