Úvod Aplikácie Google je pod paľbou: Nechce odstrániť aplikáciu pre „liečbu“ homosexuality

Google je pod paľbou: Nechce odstrániť aplikáciu pre „liečbu“ homosexuality

5

Na Google Play sa nachádza kontroverzná aplikácia, ktorá je určená pre liečbu homosexuality. Rovnakú aplikáciu len nedávno odstránili z Apple App Store a Amazon App Store, a to hlavne kvôli tomu, ako bizarne znie jej účel.

Aplikácia Living Hope Ministries je zložená z audio a video nahrávok úryvkov z Biblie a iných náboženských textov. Cieľom organizácie Living Hope Ministries je snaha o zmenu sexuálnej orientácie ľudí z homosexuálnej alebo bisexuálnej na heterosexuálnu.

LGBT hnutie Truth Wins Out nedávno spustilo petíciu, ktorá im mala pomôcť pri odstránení aplikácie z Apple a Amazon obchodov. Pri Google to však neplatí. V čase písania tohto článku je aplikácia aktívna a dostupná aj na Slovensku.

Poľujú na mladých LGBT ľudí s produktom, ktorý je čistý podvod. Nikto nedokáže zmeniť svoju orientáciu,hovorí Wayne Besen, šéf Truth Wins Out.

Homosexualita nie je duševná porucha

Na základe informácií z prestížnych publikácií a zdrojov ako American Psychiatric Association, American Medical Association a mnohých ďalších môžeme konštatovať, že homosexualita nie je duševná porucha. Zároveň neexistuje spôsob, ako by homosexuáli mohli jednoducho „konvertovať“ na heterosexuálov.

Aby toho nebolo málo, pri ľuďoch, ktorých nútia podstúpiť takéto praktiky, sa často vyskytne problém so závislosťou na drogách alebo sklony k samovražde.

Tí, ktorí sa nechcú zmeniť, našu aplikáciu nevyužívajú

Šéf organizácie Living Hope Ministries má na celú aféru iný názor. „Predpokladám, že ľudia, ktorí sa identifikujú ako gay naša aplikácia nezaujíma. Máme veľmi radi gay ľudí, sme tu akurát pre tých, ktorí už gay byť nechcú,“ hovorí.

Google sa k aplikácii zatiaľ nevyjadril.