Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má nový patent na zakrivený displej aký tu ešte nebol!

Samsung má nový patent na zakrivený displej aký tu ešte nebol!

1
Prerobený náčrt z patentu (FOTO nl.letsgodigital.org)

Nízko kvalitný náčrt z čerstvo zverejneného patentu spoločnosti Samsung spôsobil na internete celkom slušný rozruch. Nie však ani preto, že zachytáva displej bez rámikov, ale preto, že zobrazovací panel dostal prudko zaoblené kraje, ktoré by mohli otvoriť dvere rýchlemu prístupu k rôznym funkciám.

Zatiaľ však nie je nič isté, pretože tu hovoríme o obyčajnom patente, z ktorého síce môže, ale i nemusí vôbec nič byť.

Pokiaľ by sa výrobca nakoniec predsa len rozhodol, že ho využije v praxi, môže z toho byť celkom zaujímavý smartfón s futuristickým dizajnom a šikovnými postrannými displejmi. Čína nám ukázala zopár bezrámikových kúskov, no na tento by sa momentálne nechytal ani jeden z nich. Otázne tu zostáva iba to, kam by inžinieri presunuli selfie kameru. Náčrt ju totiž nemá.

Do úvahy tu pripadajú dve možnosti. Prvou je mechanická konštrukcia s vysúvacou časťou, čo je ale vzhľadom k stratégii spoločnosti Samsung naozaj nepravdepodobné. Druhú zase reprezentuje takzvaný Infinity-O panel s výrezom pre hardvér, s ktorým príde očakávaný model Galaxy A8s.

Preto nie je vylúčené ani to, že sa práve pozeráme na možnú podobu jednej z troch nadchádzajúcich verzií vlajkovej lode Galaxy S10. Ak bude Samsung chcieť experimentovať ako Apple s iPhone X, toto môže byť výsledok jeho snahy.

Titulná foto z archívu: LetsGoDigital