Úvod Výrobcovia Huawei Huawei má vážny problém: Dcére zakladateľa hrozí v USA až 30-ročné väzenie!

Huawei má vážny problém: Dcére zakladateľa hrozí v USA až 30-ročné väzenie!

5

Meng Wanzhou, vrcholová manažérka v spoločnosti Huawei a dcéra jej zakladateľa, môže v Spojených štátoch amerických stráviť až tri dekády za mrežami. Všetko vraj kvôli biznisu s Iránom, na ktorý sú uvalené ekonomické sankcie.

Po nedávnom zatknutí ju kvôli tomu v najbližších týždňoch alebo mesiacoch podľa všetkého čaká vydanie do rúk USA, kde sa následne zúčastní súdneho procesu. Zadržanie prebehlo len pred pár dňami v kanadskom meste Vancouer, píše TechCrunch.

Čerstvé detaily nám prinieslo súdne pojednávanie, kde Meng Wanzhou odmietli prepustiť na kauciu. Ako dôvod uviedli, že by mohla utiecť z Kanady. Onedlho ju totiž na žiadosť Spojených štátoch amerických prevezú do New Yorku. Teda aspoň tomu všetko nasvedčuje.

Varovali ich

Dcéra zakladateľa Huawei a finančná riaditeľka mala vraj povoliť dcérskej spoločnosti SkyCom, aby realizovali obchod s Iránom. Kvôli tomu ich už viac krát varovali, tvrdí Larry Kudlow, riaditeľ Národnej hospodárskej rady, no zakaždým ich zdvihnutý prst vraj iba ignorovali. Tak nakoniec zasiahli.

„Varovali sme ich už dlhšie, že porušujú iránske sankcie… Máme tieto sankcie voči Iránu, je to proti našej politike, prečo by sme to nemali presadzovať?“ prezradil vo vysielaní CNBC.