Xiaomi je spoločnosť, ktorá vyrába rôznorodé zariadenia. Od smartfónov a tabletov, cez inteligentné hodinky a notebooky, až po zariadenia do domácnosti a dopravné prostriedky. Práve posledným dvom skupinám sa budeme dnes venovať.

Nebudeme to naťahovať, keďže sme si istí, že ste mnohé z nich videli alebo o nich počuli. Poďme sa teda pozrieť na náš výber troch najzaujímavejších kúskov z EÚ skladu overeného obchodu GeekMaxi.

Xiaomi Lexy JIMMY JV51 – bezdrôtový vysávač

Cena: 189,99 € | Kupón: XHRYILXH

Poznáte to, musíte povysávať byt alebo dom, no nebaví vás prepájanie napájacieho káblu z jednej zásuvky do druhej. S tým by mohol pomôcť bezdrôtový tyčový vysávač od Xiaomi.

Volá sa Xiaomi Lexy so 115 W sacou silou, ktorý dokáže odfiltrovať 99 % všetkých alergénov. Vďaka veľkej batérii s ním môžete vysávať až 45 minút, čo by malo stačiť aj na väčšie domácnosti.

Xiaomi Roborock S55 – robotický vysávač

Cena: 384,99 € | Kupón: HCYSR5AM

V prípade, ak sa vám nechce vysávať vôbec, môžete touto úlohou poveriť robotický vysávač. Xiaomi je známy tým, že jeho robotické vysávače majú jeden z najlepšie naprogramovaných algoritmov. Priestory tak dokáže povysávať nielen rýchlo, ale aj efektívne.

Vďaka senzorovej výbave, ktorá celú miestnosť skenuje 5x za sekundu si robot dokáže dávať pozor a skutočne zamieriť všade tam, kam sa zmestí. Jeho motorček vyvíja 2 000 Pa saciu silu, ktorá mu vďaka 5 200 mAh batérii vydrží približne 2,5 hodiny. Potom automaticky zamieri späť do doku.

Xiaomi HIMO V1 – skladací elektrický bicykel

Cena: 369,99 € | Kupón: 3NLG29LX

S pribúdajúcim počtom áut na cestách sa mnohí vracajú späť k motorkám, bicyklom či kolobežkám. Jedným z najpríjemnejších riešení môže byť práve elektrický bicykel. Bicykel od Xiaomi s názvom Xiaomi HIMO V1 ponúka 250 W motor, ktorý dokáže vyvinúť rýchlosť 20 km/h pri 20 % stúpaní.

O 50 km kombinovaný dojazd alebo 30 km čisto elektrický dojazd sa stará 6 Ah lítium iónová batéria. Batéria sa nabíja 6,5 hodiny, čo v kombinácii s dojazdom znamená, že ho predsa len budete musieť nabíjať každú noc. Dobrou správou však je, že bicykel disponuje až 85 % efektívnosťou konverzie energie, takže takmer všetko, čo doň „natankujete“ sa skutočne využije na pohon.

Vo výbave mu nechýba displej s informáciami ako aktuálna rýchlosť, počet prejdených kilometrov, stav batérie a samozrejme ani LED svetlo vpredu aj vzadu.