Úvod Výrobcovia Samsung Samsung musí zakročiť: Pokročilou technológiou vybaví aj smartfóny z radu Galaxy A!

Samsung musí zakročiť: Pokročilou technológiou vybaví aj smartfóny z radu Galaxy A!

Inovácií sa tak dočkajú aj ľudia, ktorým sa nechce kupovať telefón za 1 000 €.

0
samsung galaxy A8 2018
Samsung Galaxy A8 (2018)

Samsung zatiaľ nemá medzi svojimi mobilnými zariadeniami smartfón, ktorý by sa pýšil snímačom odtlačkov prstov umiestneným priamo v obrazovke. Technicky je vlastne takýto snímač umiestnený pod obrazovkou samotnou.

Od budúceho roka sa to však zmení a Samsung takéto inovatívne riešenie zákazníkom ponúkne. Najskôr ale zrejme v strednej triede. Kórejský gigant otvára nový rok modelom vyššej strednej triedy, ktorý je známy pod označením Galaxy A.

Začiatkom roka 2017 sa začal predávať Galaxy A5 a začiatkom tohto roka zase Galaxy A8 (2018). Nová generácia by sa mohla volať Galaxy A8 (2019), resp. Galaxy A8s.

Práve tento kúsok môže byť s veľkou pravdepodobnosťou vybavený snímačom odtlačkov v obrazovke. Dodať ho má čínska spoločnosť Aegis Technology, ktorá produkuje optické snímače. To znamená, že nepôjde o najdokonalejšiu dostupnú technológiu.

Galaxy A8 (2018)
Samsung Galaxy A8 (2018)

Optický snímač pracuje dobre, no nedosahuje kvality ultrazvukového riešenia, ktoré je presnejšie a rozpozná aj mokrý či znečistený prst. Optický snímač je lacnejší, preto poputuje do nižšej triedy.

Naopak, výročný Samsung Galaxy S10, od ktorého sa očakáva veľa, dostane do výbavy ultrazvukový snímač odtlačkov prstov. S najväčšou pravdepodobnosťou od spoločnosti Qualcomm, ktorá ho vyvíja už niekoľko rokov. Fungovať by mal precízne.

Najnovšia vlajková loď druhého najväčšieho výrobcu smartfónov používa optický senzor pre čítanie odtlačkov. Na mysli máme samozrejme Huawei Mate 20 Pro.

Budúci rok bude v podaní Samsungu určite zaujímavý.